A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

СПІЛЬНИМИ ЗУСИЛЛЯМИ

Дата: 01.06.2020 16:31
Кількість переглядів: 1596


     Терени рідного села Коропуж… Оновленою,акуратно прибраною красується посеред села церква Пресвятої Параскеви. Завдяки участі в мікропроектах місцевого розвитку, з ініційованих Львівською обласною радою, а також значної фінансової підтримки Великолюбінської селищної ради перекрито покрівлю Народного дому, зроблено капітальний ремонт з перекриттям спортивної зали і замінено майже всі вікна місцевої школи. Влаштовано нове навісне покриття над входом у шкільне приміщення, що надійно захищає не тільки школярів від негоди під час прибуття і вибуття їх із школи, але й односельців, яких застала негода зненацька. Тренажерний майданчик, встановлений на території навчального закладу, відкритий для всіх, хто дбає про своє здоров’я і фізичну форму. А у вечірній час приємно пройтися освітленими сільськими вулицями, подихати чистим,наповненим ароматами рідної землі, повітрям, насолодитися нічними звуками.                                                                                                                                                                                                                                                             

Проте у негоду картина постає зовсім іншою. Юнаки і юнки не можуть визначитись, де б вони могли провести своє дозвілля. Тому активна молодь села також вирішила долучитися до змін, що проходять навколо, і взялася за ремонт кімнат Народного дому, де донедавна розміщувався продуктовий магазин. Зробити це було нелегко. Заважаючи на карантинні обмеження, молоді хлопці Гнатів Б., Голинський М., Дручок М. ,Савечко І., Волошин І., їхні старші товариші Грабовий М., Щербяк В., Савечкo П., директор закладу Брилич М. почали з нуля. Повиносили з приміщень все сміття, підсипали щебенем, облаштували з бетонного розчину підлогу. Необхідними матеріалами забезпечив депутат селищної ради Голинський В. Далі взялися за ремонт стін. Спершу поміняли старі прогнилі вІкна на нові металопластикові. За сприяння жителя  с.Коропуж Голяки О. вони були в дуже короткий термін виготовлені, встановлені і, дякуючи директору ТзОВ «Львівське» Брийовському В., оплачені. До ремонту і облаштування стін і стелі  взялися місцеві майстри Шийка М., Мельник Т., Хащівський М., КочІрко Р. Ініціатива молоді села привернула увагу селищного голови Фабриги Я., який посприяв придбанню і встановленню в одній із оновлених кімнат більярдного столу.                                                                        

Закінчиться карантин, пов'язаний з коронавірусом, відкриє свої двері заклад культури і перед молодими людьми не тільки села Коропуж, але й навколишніх сіл Хишевичі і Романівка, відкриються нові можливості організації свого дозвілля, можливості, які стали реальністю завдяки ініціативі молодих і спільним зусиллям небайдужих мешканців села, бізнесменів, представників місцевої влади.

          ДО          

 

          ПІСЛЯ          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень