Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

ЗАЯВА про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки детального плану території у с. Коропуж на вул.Городецька, 2г для будівництва цеху огороджуючи конструкцій

Дата: 22.06.2020 12:32
Кількість переглядів: 1584

ЗАЯВА
про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки

детального плану території у с. Коропуж на вул.Городецька, 2г для будівництва цеху огороджуючи конструкцій

 

1. Замовник стратегічної екологічної оцінки (надалі – СЕО): Виконавчий комітет Великолюбінської селищної ради.

2. Вид та основні цілі документа державного планування, його зв’язок з іншими документами державного планування: Детальний план території є містобудівною документацією, яка призначена для обґрунтування довгострокової стратегії планування, забудови та іншого використання території у с. Коропуж на вул. Городецька, 2г для будівництва цеху огороджуючи конструкцій.

Детальний план території визначає основні принципи і напрямки планувальної організації та функціонального призначення території, формування організації інженерно-транспортної інфраструктури, інженерної підготовки і благоустрою території проектування, захисту території від небезпечних природних і техногенних процесів, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об’єктів культурної спадщини та пам’яток археології (якщо вони присутні).

Завданнями проекту детального плану території (надалі – ДПТ) є:

  1. обґрунтування майбутніх потреб і визначення переважних напрямів використання територій;
  2. урахування державних, громадських і приватних інтересів під час планування, забудови та іншого використання територій з дотриманням вимог містобудівного, санітарного, екологічного, природоохоронного, протипожежного та іншого законодавства;
  3. обґрунтування та визначення території проектування для містобудівних потреб;
  4. забезпечення раціонального використання території;
  5. визначення на території проектування особливих функціональних зон, встановлення передбачених законодавством обмежень на їх планування, забудову та інше використання, розроблення містобудівних заходів щодо охорони довкілля та раціонального використання території.

Детальний план території у с. Коропуж на вул. Городецька, 2г для будівництва цеху огороджуючи конструкцій, розробляється згідно з рішенням Великолюбінської ради від 17.06.2020 р. № 2167. При розробленні ДПТ враховується генеральний план с. Коропуж, чинна містобудівна документація на місцевому рівні, інформація містобудівного та земельного кадастрів, заяви щодо забудови та іншого використання території проектування, стратегії та програми економічного, екологічного та соціального розвитку населеного пункту, програми розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, охорони навколишнього природного середовища, охорони та збереження нерухомих об’єктів культурної спадщини та пам’яток археології.

3. Те, якою мірою документ державного планування визначає умови для реалізації видів діяльності або об’єктів, щодо яких законодавством передбачено здійснення процедури оцінки впливу на довкілля (у тому числі, щодо визначення місцезнаходження, розміру, потужності або розміщення ресурсів):

Детальним планом території с. Коропуж на вул. Городецька, 2г для будівництва цеху огороджуючи конструкцій передбачається визначення граничних параметрів об’єкта і допустимого функціонального використання території в умовах існуючої ситуації. Одним з найважливіших критеріїв, за яким проводиться обґрунтування можливості розміщення, є прогнозований вплив на навколишнє середовище, а також заходи, які сприяють охороні навколишнього природного середовища від очікуваних негативних впливів.

Існуюча земельна ділянка  орієнтовною площею 1,2 га.

Територія, на яку розробляється детальний план території, спланована в ув’язці з прилеглими територіями, автомобільними проїздами та існуючим рельєфом.

Відповідно до частини першої статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», здійснення оцінки впливу на довкілля є обов’язковим у процесі прийняття рішень про провадження планованої діяльності, визначеної частинами другою і третьою статті 3.

Згідно статті 19 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» детальний план території зокрема визначає:

  1. функціональне призначення, режим та параметри забудови земельної ділянки, розподіл територій згідно з будівельними нормами, державними стандартами і правилами;
  2. містобудівні умови та обмеження;
  3. потребу в підприємствах і закладах обслуговування населення, місце їх розташування;
  4. доцільність, обсяги, послідовність реконструкції забудови;
  5. черговість та обсяги інженерної підготовки території;
  6. систему інженерних мереж;
  7. порядок організації транспортного і пішохідного руху;
  8. порядок комплексного благоустрою та озеленення, потребу у формуванні екомережі;
  9. межі прибережних захисних смуг і пляжних зон водних об’єктів.

4. Ймовірні наслідки:

           а) для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: об’єкт, що проектується не спричинятиме негативного впливу на довкілля, у тому числі для здоров’я населення;

            б) для територій з природоохоронним статусом: в межах детального планування відсутні території з природоохоронним статусом;

            в) транскордонні наслідки для довкілля, у тому числі для здоров’я населення: не спричинятимуть транскордонних наслідків на довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

       5. Виправдані альтернативи, які необхідно розглянути, у тому числі якщо документ державного планування не буде затверджено: згідно генерального плану с.Коропуж.

       6. Дослідження, які необхідно провести, методи і критерії, що використовуватимуться під час стратегічної екологічної оцінки: не потребує додаткових досліджень.

       7. Заходи, які передбачається розглянути для запобігання, зменшення та пом’якшення негативних наслідків виконання документа державного планування: об’єкт, що реконструюється не спричиняє наслідків на довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

       8. Пропозиції щодо структури та змісту звіту про стратегічну екологічну оцінку: відповідно до вимог Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

       9. Орган, до якого подаються зауваження і пропозиції до Заяви про визначення обсягу СЕО проекту ДПТ та строки їх подання:  81555, Львівська область, Городоцький район, смт. Великий Любінь, вул. Львівська, 74, відповідальна особа- начальник відділу ЖКГ, архітектури, ЦВН, НС, ОПНС, благоустрою, інфраструктури та земельних відносин, тел./факс.  823124136, 380972892812, e-mail: lubin_velyky@ukr.net

   Строки подання зауважень і пропозицій: 15 діб з дня оприлюднення заяви про визначення обсягу CЕО детального плану території у смт. Великий Любінь, вул. Львівська, 74 для обслуговування нежитлової будівлі відповідно до пунктів 5, 6 статті 10 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень