Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька районна філії Львівського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 16.03.2021 16:14
Кількість переглядів: 465

Фото без опису

Легальна праця – це офіційне працевлаштування, безпечна праця, своєчасна виплата заробітної плати, право на отримання пільгової пенсії, соціальні гарантії за роботу в несприятливих умовах.

Юридичні та фізичні особи — підприємці, які використовують найману працю, несуть відповідальність у вигляді штрафу в разі вчинення порушень законодавства про працю, що передбачено ч. 2 ст. 265 КЗпП.

Для розрахунку суми штрафу застосовується розмір мінімальної зарплати, встановлений на момент виявлення порушення.

Мінімальна заробітна плата з першого січня 2021 року становить 6000 гривні.

Відповідно зростають штрафні санкції для роботодавців за порушення законодавства про працю:

• Допуск працівника до роботи без трудового договору (контракту) - 10 мінімальних зарплат — за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення — 60 000 грн.

• Оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час - попередження — до юридичних осіб та ФОП, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої — третьої груп.

• Виплата заробітної плати без нарахування та сплати ЄСВ та податків - 30 мінімальних зарплат –за повторне протягом двох років порушення — 180 000 грн.

• Порушення строків виплати зарплати працівникам, інших виплат, передбачених законодавством про працю, більш як за один місяць, виплата їх не в повному обсязі - 3 мінімальні зарплати — 18 000 грн.

• Недопущення до проведення перевірки з питань виявлення вищезазначених порушень або створення перешкод у її проведенні - у 16-кратному розмірі мінзарплати — 96 000 грн.

• Недопущення до проведення перевірки з питань додержання законодавства про працю, створення перешкод у її проведенні - у 3-кратному розмірі мінімальної заробітної плати — 18 000 грн.

• Порушення інших вимог законодавства про працю - у розмірі мінімальної заробітної плати — 6000 грн, за повторне порушення протягом року — 12 000 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень