A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Рейд з виявлення фактів спалювання сухої трави

Дата: 07.04.2021 13:49
Кількість переглядів: 486

На Городочинні під час проведення рейду з виявлення фактів спалювання сухої трави та рослинних залишків складено два протоколи

На території Городоцького району з початку року виникло 15 пожеж сухої трави. Причини таких пожеж залишаються незмінними – людський фактор. Саме люди провокують пожежі у природних екосистемах, спалюючи суху траву та сміття на відкритих територіях чи навіть у себе на подвір’ях.

З метою зменшення кількості пожеж у природних екосистемах, 5 квітня був проведений рейд з виявлення фактів та роз’яснення небезпеки спалювання сухої трави та рослинних залишків на території Городоцького району.

В ньому взяли участь представники Городоцького районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, представники відділення №2 Львівського районного управління поліції ГУ НП у Львівській області та керівники ОТГ.

Під час профілактичного рейду із населенням проводилась роз’яснювальна робота. Громадянам роздавались інформаційні листівки, щодо заборони спалювання сухої трави, небезпеки, яку несуть такі пожежі, а також доводилась інформація про значне зростання штрафних санкцій.

Разом з тим було виявлено 2 факти спалювання сухої трави громадянами, на яких було складено адміністративні протоколи за статтею 77¹ КУпАП. На порушників буде накладено штраф у розмірі від 3 060 до 6 120 грн.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою заборонено.

Невинні на перший погляд спалювання можуть призвести до масштабних пожеж, загрожувати знищенням житлових будівель та життю людей. Вогняна стихія поглинає на своєму шляху все живе. Гинуть рослини, комахи, молодняк звірів та птахів. Регулярні підпали зменшують біорізноманітність та порушують природну рівновагу. Знищується унікальна заповідна рослинність.

Слід пам'ятати, що під час горіння листя та інших рослинних залишків у повітря вивільняються шкідливі хімічні сполуки, які знижують імунітет людини, викликають алергію, захворювання дихальних шляхів, посилюють негативний перебіг хронічних, а також сприяють розвитку онкологічних захворювань.

Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки дозволить уникнути трагічних наслідків та матеріальних збитків.

Будьте свідомі - бережіть себе Фото без описуФото без описуФото без описуі природу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень