A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

У Великому Любіні запрацювала нова філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина»

Дата: 13.07.2021 22:29
Кількість переглядів: 2288

Відсьогодні, 13 липня, запрацювала нова філія Реабілітаційного комплексу Державної реабілітаційної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина». Урочисте відкриття відбулось у смт Великий Любінь.
Привітав усіх присутніх з відкриттям Центру й голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький
«Лише на Львівщині налічують близько 200 тисяч осіб з інвалідністю, з яких близько 12 тисяч дітей. І більшість цих людей потребують якісної й комплексної реабілітації. Функціонування таких центрів реабілітації та розширення їх мережі через запровадження нових видів реабілітаційних послуг сприяють інтеграції дітей та осіб з інвалідністю у суспільство та дають їм можливості реалізувати свої здібності. Одним з таких центрів є «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина». Сьогодні ми відкриваємо 1-ий пусковий комплекс 1-ої черги Центру. Важко повірити, але будівництво цього реабілітаційного комплексу розпочалося ще далекого 2009 року. Тепер, коли проєкт вдалось реалізувати я дякую усім, хто долучився до нього. Наголошую, що влада повинна працювати для людей не на словах, а на ділі!», - сказав очільник Львівщини.
Учасниками заходу також стали: міністерка соціальної політики Марина Лазебна, директор реабілітаційного центру Григорій Дунас, голова Великолюбінської ТГ Йосиф Фабрига. На відкриття також завітали пацієнти та колектив реабілітаційного центру. Після урочистого відкриття й перерізання стрічки відбулось освячення приміщень.
Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю „Галичина” - це державна бюджетна реабілітаційна установа. Її призначення: комплекс реабілітаційних заходів, які мають створити умови для всебічного розвитку осіб та дітей з інвалідністю, засвоєння ними знань та умінь, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності. А також формування та розвиток фізичних, розумових, соціальних, професійних та інших здібностей, щоб максимально реалізувати особистий потенціал.
Щорічно Центр надає комплексні реабілітаційні послуги для близько 1200 осіб. Одночасно тут можуть перебувати 150 пацієнтів.
Серед основних завдань Центру: проводити заходи з комплексної реабілітації учасників ООС, а також заходи з ранньої, соціальної, психологічної, фізичної, медичної, психолого-педагогічної, професійної, трудової реабілітації (у тому числі на виконання відповідних бюджетних програм) відповідно до індивідуальних потреб отримувачів допомоги.
З державного бюджету для будівництва об’єкту виділили 95 млн гривень.
У Комплексі надають такі послуги:
 • консультування спеціалістів (терапевт, невролог, ортопед-травматолог, психотерапевт, фізіотерапевт, ортопед-травматолог дитячий, педіатр);
 • фізіотерапевтичне та медикаментозне лікування;
 • діагностика (електрокардіографія, холтерівське моніторування, спірографія, ультразвукова діагностика тощо);
 • бальнеотерапія (підводний душ масаж, ароматичні ванни, прийом мінеральної води);
 • фізична терапія (індивідуальне заняття з реабілітологом, масаж, лікувальна гімнастика у ванні, локомоторна терапія на біговій доріжці, заняття на тренажерах).
Центр на практиці впроваджує досвід австрійських реабілітаційних установ, на базі яких діють інтегровані підприємства для осіб з інвалідністю (утворені як філії Центру). За словами директора Центру Григорія Дунаса, тут навчають реабілітантів за 30-ма професіями. Як наслідок, тут забезпечують можливість працевлаштування осіб з інвалідністю після проходження комплексної реабілітації.
Довідково: Центр бере активну участь в реалізації Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення реабілітації дітей з інвалідністю.
Упродовж I півріччя 2021 року Центр надав реабілітаційні послуги 39 дітям з інвалідністю (на загальну суму майже 514 тис. грн). На сьогодні Центр профінансовано на загальну суму 21,3 млн гривень - коштом Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень