Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Вакцинація від COVID-19

Дата: 29.07.2021 15:23
Кількість переглядів: 619

На даний час в КНП "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Великолюбінської селищної ради"  доступні вакцини Moderna та Coronavac.
Вакцина Moderna - це мРНК-вакцина, розроблена американською фармацевтичною кампанією Moderna,  що є взаємозамінною із вакциною Pfizer.
Препарат внесено до списку вакцин для екстреного використання ВООЗ, а також дозволено для екстреного використання у США, Великій Британії, Канаді, ЄС та інших країнах. 
Вакцина зберігається у вигляді замороженої суспензії при –25 ºC до –15 ºC у багатодозовому флаконі. Флакони можна зберігати в холодильнику при температурі 2–8°C протягом 30 днів.
Вакцину Moderna від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. 
Вакцина Coronavac — це інактивована вакцина, розроблена китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech, що спеціалізується на виробництві вакцин проти гепатиту та грипу.
Ця вакцина містить у своєму складі інактивований вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Схоже працюють вакцини проти поліомієліту, грипу.
Вакцину Sinovac Biotech водять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у 14-28 днів.
Нагадуємо, що коронавірус 2019 року (SARS-CoV-2) спричиняє розвиток респіраторних захворювань (зокрема гострої респіраторної хвороби COVID-19) і може передаватися від людини до людини. Вірус міститься у крапельках, які людина виділяє під час кашлю чи чхання. Збереження відстані — це гарантія безпеки. Це фактор переривання поширення збудника, а відтак, і хвороби на COVID-19. Тому заразитися майже неможливо навіть від інфікованої людини, якщо ви перебуваєте на значній відстані.
Якщо людина торкається забруднених поверхонь, а потім — очей, рота чи носа, вірус може передаватися і через руки. Ось чому важливо регулярно й ретельно їх мити з милом або, якщо такої змоги немає, використовувати антисептики для рук з вмістом спирту не менше 70%, а також часто й якомога довше провітрювати приміщення.
29 липня в тимчасовому пункті вакцинації КНП "Амбулаторія загальної практики сімейної медицини Великолюбінської селищної ради" проведено вакцинування 22 осіб вакциною CoronaVak та 45 осіб вакциною Moderna.
Записатись на вакцинацію ви можете звернувшись до свого сімейного лікаря, який визначить день і час вакцинації. Прийомні дні вакцинування: вівторок, середа, четвер, п’ятниця.
Міцного Вам здоров’я!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень