A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Пероральна вакцинація диких тварин від сказу! Побачивши такі брикети не чіпайте їх!

Дата: 16.09.2021 15:00
Кількість переглядів: 759

На виконання плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в Україні на 2021 рік, погодженого рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 29.01.2021 за № 1, та наказу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів від 06.08.2021 за № 532, Городоцьке управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області інформує, що на території області з вересня місяця 2021 року буде проводитися пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Вакцинацією буде охоплено територію 17,3 тис. км2. Дану вакцину розповсюджуватимуть за допомогою авіації.

       Розповсюдження вакцини із залученням авіатранспорту є найбільш економічним з усіх систем розподілу, при цьому обробці піддаються всі середовища існування лисиці (с/г угіддя, гори, ліси, приміські зони). З метою фіксування точної локалізації розподілу принад використовують прилади з GPS.

     Мінімальна щільність принад складає 25 доз/кв.км.

     Розповсюдження пероральної вакцини не проводиться над територіями, які підпадають під заборону польотів літаків – населеними пунктами, болотами, водоймищами, авто- й залізничними шляхами та місцями проведення польових робіт.

Приманка має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна. Усередині – желеподібна капсула з вакциною проти сказу.

      Метою інформування про початок осінньої кампанії пероральної вакцинації, є попередження населення й уникнення можливих непорозумінь. Шановні мешканці Львівщини, коли ви побачите літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, не варто хвилюватись – це здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

      Наполегливо звертаємось до мешканців району з проханням із порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м’ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати до рук, а залишати привабливими для тварин.

      Тривалість проведення пероральної імунізації залежатиме від погодних умов, до охоплення всієї території області.

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень