A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Нещодавно  у Городоцькій  ДПІ ГУ ДПС у Львівській області пройшов практикум для платників податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.  

Дата: 23.09.2021 12:37
Кількість переглядів: 429

Нещодавно  у Городоцькій  ДПІ ГУ ДПС у Львівській області пройшов практикум для платників податків щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

 

      Фахівці Городоцької ДПІ, розповіли присутнім про те, що  з 1 вересня в Україні стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування, і його мета  – дати громадянам можливість легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі, та власність.

     Інспектори роз’яснили, що громадянам не потрібно декларувати власну квартиру, загальна площа якої не перевищує 120 кв. метрів, будинок площею до 240 кв. метрів чи земельну ділянку в межах норм безоплатної передачі (приватизації). Також не підлягає декларуванню автомобіль, якщо він у власному постійному користуванні та не використовується для комерційних цілей.

     Процедура декларування – абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів.

 

     Фахівці нагадали, що декларування триватиме рік, а саме  у період з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року. Запропоновано три основні ставки: 5% – загальна ставка для валютних цінностей та майна, що знаходяться в Україні; 9% – для закордонних активів; 2,5% – для декларування активів у вигляді ОВДП.

       Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету.

     "Потрібно бути порядним не для когось, а для себе. Несплата податків – це не обман  держави, це обман конкретної людини: себе особисто, свого сусіда. Чому? Тому що податки – це плата за ті суспільні послуги, які надає нам держава. Ми всі користуємося цими послугами. Навіть той, кому здається, що йому від держави нічого не треба, насправді споживає й багато", – наголосили в ДПІ.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень