A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Розширено перелік операцій за рахунками фізичних осіб для одноразового (спеціального) добровільного декларування

Дата: 24.09.2021 09:23
Кількість переглядів: 457

Розширено перелік операцій за рахунками фізичних осіб для одноразового (спеціального) добровільного декларування

 

Фахівці Городоцької ДПІ інформують про те, що Національний банк України повідомив про розширення переліку операцій за поточними рахунками фізичних осіб (резидентів та нерезидентів). Так, з 01 вересня 2021 року ці особи зможуть зараховувати кошти з поточних рахунків зі спеціальним режимом використання для одноразового (спеціального) добровільного декларування на поточні рахунки в іноземній та національній валюті. 

Зміни внесено з метою приведення нормативно-правової бази Національного банку у відповідність до Закону України від 15 липня 2021 року № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Також Національний банк удосконалив низку інших норм стосовно проведення деяких валютних операцій.

Відповідні зміни затверджені постановою Правління Національного банку від 12 серпня 2021 року № 86 "Про затвердження Змін до Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті". Вони набрали чинності з 01 вересня. 

 

Чи потрібно щоденно друкувати на РРО фіскальні звітні чеки та зберігати їх?

Фахівці Городоцької ДПІ звертають увагу підприємців платників єдиного податку які переходять на загальну систему оподаткування

Враховуючи, що більшість (спрощенців) не ведуть податковий облік, та не зберігають первинні документи, тому у разі переведення платника єдиного податку на загальну систему оподаткування відсутня можливість зменшення оподаткованого доходу на суму документально підтверджених витрат, які пов’язані з отриманням доходу. Внаслідок цього за результатами перевірок донараховуються значні суми по податках та зборах.

Разом з тим звертаємо увагу, що для цілей оподаткування платники зобов’язані вести облік доходів, витрат та інших показників, пов’язаних з визначенням об’єктів оподаткування, на підставі первинних документів, регістрів бухгалтерського обліку, фінансової звітності, інших документів, пов’язаних з обчисленням і сплатою податків і зборів, ведення яких передбачено законодавством.

Тому, рекомендуємо фізичним особам – підприємцям, які застосовують спрощену систему оподаткування, зберігати первинні документи та вести облік доходів і витрат.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень