A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Відбувся тренінг для платників податків щодо переваг використання Електронного кабінету

Дата: 05.10.2021 11:32
Кількість переглядів: 445

Відбувся тренінг для платників податків щодо переваг використання Електронного кабінету

 

Сьогодні, 05.10.2021 в Центрі обслуговування платників  Городоцької ДПІ для платників податків було проведено тренінг на тему «Переваги Електронного кабінету».

Старший державний інспектор Городоцької ДПІ Іван Лазорко пояснив присутнім на тренінгу, що використання сервісу Електронний кабінет має великі переваги, особливо в період карантину.

Податківець розповів та на практиці продемонстрував, як  користуватися  Електронним сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, він показав як заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. 

За допомогою Електронного кабінету платник податків має змогу підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків  з бюджетом (нараховано, сплачено, переплата податковий борг, штрафні (фінансові санкції), пеня, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги.

Користуватися Електронним кабінетом можуть не лише юридичні особи та фізичні особи – підприємці, але й будь-яка особа, яка бажає отримувати адміністративні послуги, консультації, здійснювати розрахунки з бюджетом, замовляти  та отримувати довідки, звітувати в електронному вигляді не виходячи з дому.  

Застосовування РРО або ПРРО при здійсненні розрахунків у безготівковій формі через установи банку

 

Нещодавно відбулася зустріч за участю начальника Городоцької ДПІ з платниками податків під час якої зазначено, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених законодавством, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок (далі – РК).

Так, безготівкові розрахунки – це перерахування певної суми коштів з рахунків платників на рахунки отримувачів коштів, а також перерахування банками за дорученням підприємств і фізичних осіб коштів, унесених ними готівкою в касу банку, на рахунки отримувачів коштів. Ці розрахунки проводяться банком на підставі розрахункових документів на паперових носіях чи в електронному вигляді.

РРО та/або ПРРО та РК не застосовуються якщо в місці отримання товарів (надання послуг) операції з розрахунків у готівковій формі не здійснюються (склади, місця зберігання товарів, оптова торгівля тощо).

Отже, при здійсненні розрахункових операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) застосування РРО або ПРРО є обов’язковим.

При здійсненні розрахунків у безготівковій формі через установи банку РРО або ПРРО не застосовується.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень