A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

«Круглий стіл»  щодо одноразового добровільного декларування активів та сплату відповідного збору у Городоцькій ДПІ

Дата: 11.10.2021 12:00
Кількість переглядів: 523

«Круглий стіл»  щодо одноразового добровільного декларування активів та сплату відповідного збору у Городоцькій ДПІ

 

         Заступником начальника – начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ГУ ДПС у Львівській області Орестом Мельником проведено засідання «круглого» столу »  щодо одноразового добровільного декларування активів та сплату відповідного збору.

 

         Орест Мельник зазначив, що з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року проводиться одноразове (спеціальне) добровільне декларування відповідно до Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету”.

Одноразове (спеціальне) добровільне декларування - це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

Таким чином держава дає можливість повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Це можуть зробити,наприклад, ті, хто отримував зарплату в конверті, працював без оформлення трудових відносин.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі - спеціальні рахунки) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації. 

Наприкінці закликали присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень