A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Посвідчення члена багатодітної сім'ї

Дата: 10.11.2021 09:15
Кількість переглядів: 468

Посвідчення члена багатодітної сім'ї

Цивільно-правові відносини щодо отримання посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї регулюються Законом України «Про охорону дитинства» та постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2020 року №1003 «Про внесення змін до Порядку виготовлення і видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім'ї».

Багатодітна сім’я – сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує (до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років).

Отримати посвідчення батьків та дітей з багатодітної сім’ї можна звернувшись у структурний підрозділ у справах сім’ї, молоді та спорту, одному з батьків за місцем його реєстрації протягом одного місяця після подання таких документів:

  • заяви батька або матері про видачу посвідчень;

  • копії свідоцтв про народження дітей;

  • копії сторінок паспорта батька та матері з даними про прізвище, ім’я, по батькові, дату його видачі і місце реєстрації;

  • довідки про склад сім’ї;

  • фотокарток (батьків та дітей) розміром 30 х 40 міліметрів;

  • довідки про те, що за місцем реєстрації батька або матері посвідчення структурним підрозділом не видавалися (у разі реєстрації батьків за різним місцем проживання).

Посвідчення видається безоплатно, строк дії якого визначається окремо для кожної багатодітної сім'ї. Дітям з багатодітної сім'ї посвідчення видається з 6 років.

Для продовження строку дії посвідчень до управління соціального захисту населення подаються довідка про склад сім'ї, копії свідоцтв про народження дітей та/або довідка із загальноосвітнього, професійно-технічного, вищого навчального закладу (для осіб від 18 до 23 років у разі, коли вони навчаються за денною формою навчання).

Додаткову інформацію або консультацію з правових питань можна отримати безкоштовно в «ГОРОДОЦЬКОМУ БЮРО ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ»

м. Городок, вул. Львівська, 1а (ІІІ поверх)

тел. (231) 30401

e-mail: horodok@legalaid.lviv.ua

інформацію про законодавство взято з Юридичного порталу України

https://lawportal.com.ua/

 Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень