A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Легалізація заробітної плати

Дата: 18.11.2021 09:45
Кількість переглядів: 360

Легалізація заробітної плати – це одне із першочергових завдань, що постає перед державою у роботі по боротьбі із тіньовою економікою.Заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це лише тимчасове благо.

Роботодавець, виплачуючи зарплату у „конвертах”, просто ухиляється від сплати податків, мінімізуючи вклад у бюджет держави, позбавляючи людей похилого віку пенсій, хворих – лікарняних, а безробітних – грошової допомоги.

        В наш непростий час чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим вигодам, чим сприяють розвитку такого негативного явища, як “тіньова зайнятість”.

        “Заробітна плата без конвертів”  є важливою складовою у динаміці розвитку економіки району, збільшення надходжень до бюджету, реальними кроками в напрямку соціального захисту громадян.

         Працівники, котрі отримують гроші “в конвертах”, є заручниками самих себе. Отримуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості з роботодавцем, вони позбавляють себе соціальних гарантій.

        Якщо з якихось причин роботодавець не сплачує внески на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників,  то періоди, за які не сплачені внески “випадають“ із страхового стажу найманого працівника та не включаються в  заробіток для розрахунку розміру пенсій.

Тому легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості — є одним з ключових напрямків роботи усіх державних органів. І вирішувати цю проблему треба спільними зусиллями — як державі, так і самим працівникам.

        Суспільство має усвідомити, що легалізація заробітної плати — це гідне забезпечення майбутнього кожного з нас.

         Своєчасна й повна сплата платежів, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів — це обов’язок кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників.

Фахівці Городоцької районної філії Львівського обласного центру зайнятості постійно інформують роботодавців про необхідність дотримання вимог законів України «Про зайнятість населення», «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття», Кодексу законів про працю України, «Про оплату праці» тощо.

Під час заходів, відвідувань чи телефонних розмов роботодавцям наголошується на перевагах легальної зайнятості та неприпустимість найму працівників без оформлення трудових відносин; неухильному дотриманні законодавчих вимог щодо укладання трудового договору. Роботодавцям надаються роз’яснення про стимули від державної служби зайнятості у вигляді відшкодування роботодавцю єдиного внеску при працевлаштуванні безробітних на нові робочі місця, що є одним із дієвих інструментів у сприянні легалізації трудових відносин, інформується про організацію та проведення робіт тимчасового характеру.

Отже, легалізація заробітної плати – це надійний засіб залучення висококваліфікованих, порядних, не байдужих до майбутнього країни людей та ефективний спосіб боротьби із конкуренцією на ринку праці.

 Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень