A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Податківці відповідають на запитання платників податків

Дата: 22.11.2021 17:12
Кількість переглядів: 335

У Городоцькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», присвячений нормам Закону України від 15.07.2021 № 1539-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

На запитання громадян відповідав начальник Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Роман Миськів.

Наводимо деякі  запитання, що надійшли на телефон «гарячої лінії», та відповіді на них.

         ЗапитанняЧи може фізична особа, яка має у власності активи, що розміщенні за межами території України, надати документи, які є обов’язковими при поданні одноразової (спеціальної) добровільної декларації, наступного дня після подання такої декларації?

         Відповідь. Фізична особа, яка має у власності активи, що розміщенні за межами території України, та виявила бажання подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію, зобов’язана додати обов’язкові документи одночасно з поданням одноразової (спеціальної) добровільної декларації(п. 7 підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу).

 

         Запитання.  Чи має право фізична особа, якій належать кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі відкрити у різних банках України окремі поточні рахунки зі спеціальним режимом використання у національній валюті та іноземній валюті?

         Відповідь. Нормами підрозділу 94 розділу ХХ Податкового Кодексу та Положення про порядок відкриття та ведення поточних рахунків із спеціальним режимом використання в національній та іноземних валютах, банківських металах для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування не встановлено обмежень щодо відкриття фізичною особою, яка має у власності кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі, окремих поточних рахунків зі спеціальним режимом використання у національній валюті та іноземній валюті у різних банках України(п. 9підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу).

 

           ЗапитанняЧи має право скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням фізична особа, яка у період з 01 січня 2005 року перебувала на державній службі певний проміжок часу?

          Відповідь.  Якщо фізична особа у період з 01 січня 2005 року перебувала на державній службі та подавала декларацію відповідно до законів, що визначають чи визначали правові та організаційні засади у сфері запобігання корупції, то така особа не може скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування(п. 3підрозділу 94 розділу ХХ Кодексу).

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень