A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Єдиний рахунок: порядок використання та відмови від використання

Дата: 08.12.2021 15:22
Кількість переглядів: 494

Єдиний рахунок: порядок використання та відмови від використання

 

Фахівці Городоцької ДПІ інформують, що повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунка подається платником в електронній формі через електронний кабінет у порядку, встановленому статтею 42 1 Податкового Кодексу України.

Платник має право повідомити про використання або про відмову від використання єдиного рахунка один раз протягом календарного року.

На підставі повідомлення про використання єдиного рахунка ДПС не пізніше наступного робочого дня після його подання платником включає такого платника до реєстру платників, які використовують єдиний рахунок.

Використання єдиного рахунка платником розпочинається з робочого дня, що настає за днем подання ним повідомлення про використання єдиного рахунка.

Якщо платник - юридична особа має відокремлені підрозділи, то повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунка подається такою юридичною особою за кожним відокремленим підрозділом.

У разі відмови платника від використання єдиного рахунка таке використання припиняється починаючи з 1 січня наступного календарного року на підставі повідомлення про відмову від використання єдиного рахунка.

 

Засідання «круглого столу» у Городоцькій ДПІ

 

Днями у Городоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено засідання «круглого столу» з громадянами.

У заході взяв участь заступник начальника – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ  Орест Мельник.

На засіданні Орест Мельник розповів учасникам заходу, що одноразове декларування – це особливий порядок добровільного декларування активів, розміщених як на території України так і за її межами, якщо такі активи були одержані за рахунок доходів, з яких не сплачено податки. Звернула увагу слухачів на форму одноразової (спеціальної) добровільної декларації та розповіла про порядок її подання.

Крім того, Орест Мельник висвітлив питання щодо нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та стосовно правильного заповнення платниками податків реквізиту «Призначення платежу». 

Також, Орест Мельник нагадав порядок дій суб’єкта господарювання для здійснення реєстрації програмного реєстратора розрахункових операцій. Отже, СГ, який має намір зареєструвати програмний реєстратор розрахункових операцій (далі – ПРРО), повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. На обліку має перебувати також господарська одиниця, де буде використовуватись ПРРО, про яку СГ повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

       Зазначив, що реєстрація ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (J/F 1316603), що подається у електронній формі за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків через Електронний кабінет (портальне рішення для користувачів або програмного інтерфейсу (АРІ)) або засобами телекомунікацій.
 
        Після включення ПРРО до реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.
 Про сертифікати електронних підписів та/або печаток, що будуть використовуватись для ПРРО, суб’єкт господарювання повідомляє згідно з Порядком обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 06.06.2017 № 557 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 01.06.2020 № 261).
        

         Наголосив, на підписці у соціальних мережах:

Instagram – ГУ ДПС у Львівській області (tax_service_lviv)

TelegramДПС у Львівській області (https://t.me/tax_service_Lviv)

Facebook: https://www.facebook.com/tax.lviv

YouTube – ДПС у Львівській області 

        (https://www.youtube.com/channel/ ДПС у Львівській області )


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень