A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Дата: 17.01.2022 15:46
Кількість переглядів: 440

У Городоцькій ДПІ проведено тренінг для платників податків

 

У Центрі обслуговування платників Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся тренінг для платників податків. Під час проведення заходу фахівці ДПІ розповіли присутнім про застосування РРО/ПРРО з першого січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп та про можливість легалізації неоподаткованих доходів у рамках податкової амністії.

Учасникам тренінгу роз’яснили, що зараз саме триває кампанія одноразового добровільного декларування, яка триватиме до 01 вересня 2022 року, і розповіли про особливості даного декларування. Проінформовано, що під час податкової амністії можна легалізувати як активи, що знаходяться на території України, так і за її межами. Запровадження добровільного одноразового декларування дає можливість громадянам легалізувати усе неоподатковане майно (рухоме та нерухоме), валютні цінності, ювелірні вироби, дорогоцінні метали, готівкові кошти без пояснення в подальшому щодо джерел їх походження.

Крім цього фахівці ДПІ звернули увагу присутніх, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки (незалежно від отриманого доходу за попередній рік).

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування під час практикуму у Городоцькій ДПІ

 

У Городоцькій ДПІ Головного управління ДПС у Львівській  області проведено практикум щодо одноразового добровільного (спеціального) декларування, під час якого фахівцями громадянам було надано роз’яснення про те, що з 01 вересня 2021 року стартувало одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів (розміщених на території України та/або за її межами), які належать їм на правах власності та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори.

Розповіли про ставки одноразового добровільного (спеціального декларування та звернули увагу, що скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання об’єктів декларування чи на момент нарахування доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків (далі – декларант).

Зазначили, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація (далі – Декларація) подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням встановлених вимог та особливостей.

Наприкінці практикуму закликали присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 

Закон №1525: внесено зміни до ПКУ

 

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено семінар для платників податків, під час якого наголосили, що забезпечення справедливих умов оподаткування для національних та міжнародних компаній нерезидентів, які надають електронні послуги на території України, створення сприятливих умов ефективного та необтяжливого адміністрування для бізнесу й держави, процедур, пов’язаних зі сплатою податків – це мета запровадження цього закону.

Так, з 01.01.2022 р., зокрема:

виключається норма ПКУ, згідно з якою резиденти при виплаті нерезидентам доходу за виробництво та/або розповсюдження реклами повинні сплачувати податок за ставкою 20 відсотків суми таких виплат за власний рахунок;

визначений чіткий перелік електронних послуг;

визначено спрощену процедуру реєстрації платника ПДВ для постачальників – нерезидентів, що здійснюється віддалено за заявою в електронній формі, яка подається через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів (VAT-office нерезидента – постачальника електронних послуг);

встановлено правила визначення місця постачання електронних послуг (В2С);

визначено форми та порядок надсилання податкового повідомлення нерезиденту та скарги на рішення контролюючого органу;

визначено правила податкового обліку з ПДВ для нерезидентів, які постачають фізичним особам електронні послуги, місце постачання яких розташовано на митній території України (подання звітності, нарахування та сплата податку тощо);

звільнено особу – нерезидента від обов’язку складати та реєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних;

встановлено поквартальне подання особами – нерезидентами до ДПС податкової декларації з ПДВ за спрощеною формою;

передбачено сплату податкового зобов’язання особою – нерезидентом в іноземній валюті (євро або долар США).

Наприкінці семінару закликали присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень