A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Щодо проведення робочої зустрічі із платниками податків територій обслуговування Городоцької та Пустомитівської державних податкових інспекцій

Дата: 18.01.2022 13:01
Кількість переглядів: 572

Фото без описуФото без опису

Щодо проведення робочої зустрічі із платниками податків територій обслуговування Городоцької та Пустомитівської державних податкових інспекцій

         Городоцький сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Львівській області повідомляє.

        Уже вкотре у рамках засідання робочої групи  (відповідно до розпорядження ГУ ДПС у Львівській області від 21.01.2021 №3-р) щодо  вжиття заходів з розширення бази оподаткування, здійснення контролю за діяльністю платників з питань достовірності декларування податків та зборів, своєчасності їх сплати та підвищення податкової ефективності проведено зустріч начальника Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Романа Миськіва, начальника Пустомитівської ДПІ Романа Саса, начальника Городоцького відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Львівській області Олега Олексіва та начальника Городоцького відділу камеральних перевірок управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Львівській області Юрія Скварія із платниками податків.

      На засіданні розглянули актуальні питання щодо збільшення податкового навантаження з податку на прибуток та ПДВ, легалізації робочих місць та дотримання законодавства про працю та актуалізації електронних сервісів ДПС, які створені для зручності платників податків при спілкуванні з податковою службою.

       Наприкінці зустрічі закликали присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 

Проведено зустріч з питань новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій з директором Городоцького ринку «Острів»

        Сьогодні, 18.01.2021 заступником начальника  - начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Орестом Мельником та старшим державним інспектором відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Іваном Лазорком проведено зустріч з директором Городоцького ринку «Острів» Пилатом Ігорем щодо новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій

          Орест Мельник проінформував, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки.

         Зауважив, що відповідно до вимог п. 296.10 ст. 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій або ПРРО не мають застосовувати платники єдиного податку першої групи.

      Податківці звернули увагу, що платникам єдиного податку ІІ-ІV груп необхідно завчасно здійснювати реєстрацію РРО  чи програмних реєстраторів розрахункових операцій у контролюючих органах з метою дотримання вимог чинного законодавства України.

 

          Довів до відома етапи впровадження нових правил застосування РРО, позитиви новацій та перспективи у зв’язку із застосуванням програмних реєстраторів розрахункових операцій. 

          Також наголосив, що вимоги про застосування РРО не змінюють базових критеріїв застосування спрощеної системи оподаткування; використання РРО стає простішим, дешевшим, швидшим; ДПС надаватиме своє програмне рішення платникам податків безкоштовно.лама


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень