A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує

Дата: 26.01.2022 11:00
Кількість переглядів: 693

Про зміни у застосуванні «касових апаратів», що набувають чинності у 2022 році під час засідання «круглого столу» у Городоцькій ДПІ

Під час засідання «круглого столу» начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів проінформував присутніх платників податків про те, що з 01 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – ПРРО).

Саме з 01 січня 2022 року закінчився перехідний період (п. 61 підрозділу 10 Розділу ХХ ПКУ) і застосування РРО та/або ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп є обов’язковим.

Відповідно до Закону України від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами та доповненнями, далі – Закон №265/95-ВР) застосування РРО та/або ПРРО є обов`язковим для тих суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу.

При цьому, відповідно до вимог п. 296.10 ПКУ РРО та/або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку першої групи.

До першої групи платників єдиного податку відносяться фізичні особи – підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та/або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 164 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня податкового (звітного) року.

Крім того, з 01 січня 2022 року санкції, визначені ст. 17 Закону №265/95-ВР, а саме у разі проведення розрахункових операцій з використанням РРО, ПРРО або розрахункових книжок на неповну суму вартості проданих товарів (наданих послуг); не проведення розрахункових операцій через РРО та/або ПРРО з фіскальним режимом роботи; невидача (в паперовому вигляді та/або електронній формі) відповідного розрахункового документа, що підтверджує виконання розрахункової операції, або проведення її без використання розрахункової книжки на окремому господарському об'єкті такого суб'єкта господарювання, застосовуються у таких розмірах:

- 100 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за порушення, вчинене вперше;

- 150 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим пунктом, товарів (робіт, послуг) – за кожне наступне вчинене порушення.

Наприкінці засідання «круглого столу» закликав присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 

Про одноразове добровільне декларування під час зустрічі у Городоцькій ДПІ

 

         Заступник начальника – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Орест Мельник провів робочу зустріч із платниками податків, під час якої ознайомив із основними положеннями закону України про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб, яке розпочалося першого вересня 2021 року і триватиме до першого вересня цього року.

        Зокрема, наголосив, що одноразове добровільне декларування – це право, а не обов’язок громадянина. Тим не менш, це шанс легалізувати свої активи та вийти на новий рівень виховання податкової культури.

         Наприкінці зустрічі закликав присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень