A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька районна філії Львівського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 24.03.2022 16:35
Кількість переглядів: 553

 

Державний центр зайнятості

ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ЗАЙНЯТОCТІ

вул.Бортнянського 11а, м.Львів, 79033, тел/факс (032) 297-16-97,

E-mail: kanc@locz.gov.uaWeb:http: https://lviv.dcz.gov.ua/  Код ЄДРПОУ 03491180

 

Пресреліз 24 березня 2022 року

 

Компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб: алгоритм дій

 

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331 «Про затвердження Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні» працедавець у разі забезпечення роботою вимушено переміщених осіб на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, у т. ч. за сумісництвом, має право на отримання компенсаційної виплати у розмірі  6500 гривень за кожну таку особу. Загальна тривалість надання компенсації не може перевищувати два місяці з дня працевлаштування. Програма діє у період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення.

«Субєкти господарської діяльності, котрі  претендують на компенсацію, повинні перебувати на обліку як платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, мати подану податкову звітність за IV квартал 2021 р. або річну звітність за 2021 рік, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Слід врахувати, що розмір встановленої працівнику зарплати не може бути нижчим за мінімальні стандарти, встановлені законодавством»

За його словами, щоби отримати компенсацію, працедавець не раніше ніж через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи повинен надіслати заяву (бланк за посиланням https://bit.ly/37Nlhtf ) в електронній формі через «Портал Дія» або відвідати центр зайнятості (філію ЛОЦЗ) за місцем знаходження й особисто подати заяву у паперовій формі  чи надіслати її на адресу електронної пошти  відповідного центру зайнятості (e-mail базових центрів зайнятості або філій Львівського ОЦЗ – за посиланням https://bit.ly/37SXcS3 ).

У разі подання заяви через центр зайнятості (філію) також слід додати: копію наказу про працевлаштування особи, документ, що підтверджує працевлаштування на умовах, передбачених вищевказаною Постановою, відомості про працівників, які є застрахованими особами (бланк – за посиланням https://bit.ly/3NgIEeW), копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

«Запроваджена урядом ініціатива дозволить не тільки підтримати бізнес у непростий воєнний час, а й сприятиме відновленню економіки та запобігатиме росту безробіття», – резюмував Василь Барилюк.

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи

Львівського обласного центру зайнятості

Тел. 233-71-85

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень