A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька районна філії Львівського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 22.04.2022 11:34
Кількість переглядів: 263

Фото без описуФото без опису

Постановою Кабміну від 20 березня 2022 року № 331 затверджено Порядок надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні.

Хто може отримати компенсацію витрат?
 Компенсація надається роботодавцям (окрім бюджетних установ та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування), які забезпечують роботою внутрішньо переміщених осіб (працівників, які отримали статус внутрішньо переміщеної особи) під час воєнного стану на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, у тому числі за сумісництвом.

Які вимоги до роботодавця, що претендує на компенсацію витрат?
 Роботодавець повинен перебувати на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
 мати подану податкову звітність за IV квартал 2021 р. або річну звітність за 2021 рік;
 розмір встановленої ним працівнику заробітної плати не може бути нижчим за мінімальний;
 роботодавець не повинен бути бюджетною установою або фондами загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Куди і у який термін слід подати документи для отримання компенсації витрат?
 Для отримання компенсації роботодавець не раніше ніж через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи повинен подати до міського, районного, міськрайонного центру зайнятості або філії обласного центру зайнятості, розташованого за місцезнаходженням роботодавця, заяву та інші документи.

Що входить до пакету документів?
 Пакет документів складається із::
 заяви (бланк – за посиланням https://bit.ly/37Nlhtf);
 копії наказу про працевлаштування особи;
 документу, що підтверджує працевлаштування на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом;
 відомості про працевлаштованих осіб (бланк – за посиланням https://bit.ly/3NgIEeW);
 копії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

В який спосіб можна подати документи на отримання компенсації витрат?
 Пакет документів для отримання компенсації витрат можна подати особисто під час відвідування центру зайнятості або надіслати його на електронну пошту міського, районного, міськрайонного центру зайнятості або філії обласного центру зайнятості, розташованого за місцезнаходженням роботодавця (e-mail ЦЗ або філій Львівського ОЦЗ за посиланням https://bit.ly/37SXcS3). Зараз реалізовується можливість надання цієї послуги через застосунок «Дія».

Який розмір компенсації витрат?
 Компенсація надається у розмірі 6500 грн за кожну працевлаштовану особу.

Який період вона виплачується?
 Загальна тривалість надання компенсації не може перевищувати два місяці з дня працевлаштування вимушено переміщеної особи. Програма діє у період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його скасування або припинення.

Звертайтеся до фахівців Городоцької районної філії Львівського обласного центру зайнятості за адресою м. Городок, вул. Львівська, 38 в, тел.. (0231) 32358                               e-mail: gorodokcz@locz.gov.ua та отримайте більше інформації.

Інструкція щодо надання роботодавцю компенсації витрат з оплати праці працевлаштованих вимушено переміщених осіб – за посиланням https://www.dcz.gov.ua/.../kompensaciya-robotodavcyam-za-vpo.

Попри воєнний стан підприємства продовжують працювати. Відповідний механізм сприятиме відновленню економічної активності та запобігатиме безробіттю.

Закликаємо всіх роботодавців, які працевлаштовують на роботу внутрішньо переміщених осіб, подавати заяви через Портал «Дія» або звертатися до Городоцької районної філії Львівського обласного центру зайнятості. Ми завжди готові до співпраці, наша мета – допомогти людям знайти роботу та підтримати бізнес в умовах воєнного часу. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень