A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

На Львівщині – 9,8 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних.

Дата: 20.07.2022 11:43
Кількість переглядів: 285

 

Від початку цього року і до нині соціальні послуги Львівської обласної служби зайнятості з метою пошуку роботи отримували 31,4 тис. безробітних. Вдалося працевлаштувати 8,6 тис. жителів області, ще 1,6 тис. охопити професійним навчанням.

 

«Цьогоріч з обласною службою зайнятості співпрацювали 4,7 тис. працедавців, які повідомили про наявність 17,3 тис. вакансій. Найбільшим попитом на локальному ринку праці користувалися швачки, електромонтери, слюсарі різного профілю, касири, водії автотранспортних засобів, продавці продовольчих товарів та ін. Середній розмір заробітної плати у актуальних станом 18 липня п. р. вакансіях – 9682 гривень, а середня величина допомоги з безробіття вдвічі менша – 4553,4 грн», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

 

За його словами, найбільше шансів знайти роботу у робітників, для яких у базі вакансій зафіксовано 70% варіантів працевлаштування, тоді як для службовців – 23%, а для тих, у кого нема спеціальної підготовки або професії, лише 7%. 

 

Допомоги у працевлаштуванні станом на 18.07.2022 року потребували 9,8 тис. безробітних, із котрих – 64% жінки, 25% – молодь віком до 35 років, 41% – мешканці села. У середньому за одне вільне місце праці конкурували 3 особи (таке навантаження спостерігається в області від початку року).

 

Директор Львівського ОЦЗ наголосив, що у період оголошення воєнного стану змінилися підходи до пошуку роботи для безробітних: упродовж 30 календарних днів з дня надання статусу безробітного прийнятним вважається місце праці, що відповідає освіті, професії/спеціальності, кваліфікації особи, а також набутому досвіду та рівню заробітної плати за останнім місцем роботи або служби. А після 30-денного періоду пошуку місця праці безробітному пропонується робота, що не потребує кваліфікації, професійної підготовки, або та, що вимагає первинного вишколу, у тому числі безпосередньо на робочому місці, із заробітною платою не нижчою за мінімальний розмір (6500 грн).

 

 

 

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи 

 

Львівського обласного центру зайнятості 

 

Тел. 233-71-85

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень