A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

«Круглий стіл» з платниками податків щодо застосування РРО/ПРРО

Дата: 27.07.2022 14:19
Кількість переглядів: 267

 

        Заступником начальника – начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ проведено «круглий стіл» з платниками податків на тему: «Правила застосування реєстраторів розрахункових операцій з 01.01.2022 року».

         Орест Мельник докладно розповів хто має використовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО), програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО), надав детальні консультації щодо Переліку окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000  року № 1336 (зі змінами).

         Орест Мельник нагадав платникам, що чинне законодавство зобов’язує застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарних запасів, відповідно до Порядку ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496, фізичних осіб-підприємців, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення;  реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

         Для платників єдиного податку 1 групи доведено до відома, що вони можуть працювати без застосування РРО, не вести облік товарних запасів.

         Наприкінці «круглого столу» Орест Мельник закликав присутніх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 

Чи мають право ФОП – платники ЄП першої та другої груп у період воєнного стану не сплачувати ЄП?

Фахівці Городоцької ДПІ інформують. Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), зокрема, доповнено новим п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Так, тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з абзацом першим п.п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, мають право не сплачувати єдиний податок.

При цьому такими особами декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого п.п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ єдиний податок не сплачувався (абзац другий п.п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень