Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Коли декларація про майновий стан і доходи не подається

Дата: 17.08.2022 16:26
Кількість переглядів: 231

 

         Заступником начальника – начальником відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Орестом Мельником з цього приводу надано коментар.

   Обов’язок фізичної особи-платника податку на доходи фізичної особи щодо подання декларації про майновий стан і доходи вважається виконаним і декларація не подається, якщо такий платник податку отримував доходи:

-  від податкових агентів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;

-  виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених ІV розділом Податкового кодексу України;

-  від операцій продажу (обміну) майна, дарування, дохід від яких відповідно до цього розділу не оподатковується, оподатковується за нульовою ставкою та/або з яких при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок та військовий збір;

-  у вигляді об’єктів спадщини, які оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ст. 174 Податкового кодексу України.

         Крім того, платники податку мають право подати податкову декларацію з метою використання права на податкову знижку до кінця поточного року.

Триває кампанія декларування доходів громадян

 

         У приміщенні Городоцької ДПІ проведено семінар, під час якого заступник начальника – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Орест Мельник зазначив, що громадяни мають право задекларувати податкову знижку,  шляхом подання декларації до 31 грудня.  Аби скористатися правом на податкову знижку, необхідно зібрати всі підтверджуючі документи, які пов’язані з понесеними у звітному році витратами, та надати їх копії. Зокрема, якщо ви хочете отримати знижку за понесеними витратами на навчання, то необхідно підготувати платіжні та розрахункові документи (квитанції), договори з навчальним закладом, довідку про отриману у звітному році заробітну плату та паспорт, реєстраційний номер облікової картки та документи, що підтверджують ступінь споріднення ( це може бути паспорт, свідоцтво про народження,        свідоцтво про шлюб).

          Оригінали документів органу державної податкової служби надавати не потрібно, але їх необхідно зберігати протягом строку давності (тобто впродовж 1095 днів).

Можна обрати зручний для себе спосіб подачі декларації:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі.

         Наразі  оптимальним варіантом є  направлення декларації засобами електронного зв’язку. Для цього можна скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі ваших облікових даних, відомостей щодо нарахованих та виплачених доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого або рухомого майна.

         «У разі виникнення питань щодо декларування доходів, можна звертатись до Центру обслуговування, де фахівці Городоцької ДПІ нададуть вичерпні консультації», - наголосив Орест Мельник.


Городоцькою ДПІ з початку року видано 300 витягів з реєстру платників єдиного податку

 

         За січень-липень 2022 року фахівцями  Центру обслуговування  платників Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області надано 3036 адміністративні послуги.

         Найбільш запитуваною послугою є видача картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, яка в структурі наданих адмінпослуг складає вагому частину, її кількість за 7 місяців 2022 року склала 1539.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень