A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

29 серпня. Національний День Пам'яті загиблих захисників України

Дата: 29.08.2022 09:50
Кількість переглядів: 296

Соняхи… Завжди у нас вони асоціювалися з сонцем, літом, мирним життям… Та от уже 8 років минуло з того часу, як поле соняхів з’являється у нічних жахіттях  сотням наших бійців, що потрапили у страшне місиво війни під Іловайськом. Поле соняхів, посічених “Градами”… Поле соняхів, де назавжди залишилися їх побратими….

29 серпня  2014 року – одна з чорних сторінок новітньої історії України. Цього страшного дня наші війська зазнали найбільших втрат на Донбасі при виході з оточення в Іловайську. Саме тоді російський агресор в черговий раз показав свою підступність та брехливість. Регулярні російські військові частини, що безсоромно вдерлися на територію України, з “Градів” обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали відійти українські воїни.

366 українських військових і правоохоронців склали під Іловайськом свої голови, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти. На згадку про них Указом Президента України Володимира Зеленського було встановлено День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Вісім років по тому ми вклоняємося пам’яті тих, віддав життя за мир та неподільність нашої держави.  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень