A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Скасування реєстрації програмних РРО. Які підстави?

Дата: 04.09.2022 06:37
Кількість переглядів: 257

Фахівцями Городоцької ДПІ проведено зустріч з платниками податків, під час якої надано роз’яснення щодо переваг використання ПРРО та звернуто увагу, що відповідно до Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій передбачено, що реєстрацію ПРРО може бути скасовано автоматично фіскальним сервером. Повідомлення про скасування реєстрації ПРРО направляється суб’єкту господарювання засобами Електронного кабінету із зазначенням підстав. Зокрема, якщо:

-  до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи або державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця;

-  щодо господарської одиниці, де використовується ПРРО, суб’єкт господарювання повідомив про такий об’єкт оподаткування контролюючий орган, як про закритий або такий, що не експлуатується суб’єктом господарювання (повідомлення за формою № 20-ОПП);

-  щодо суб’єкта господарювання наявне судове рішення, що набрало законної сили, про ліквідацію у зв’язку з банкрутством або про припинення, що не пов’язане з банкрутством, про визнання недійсними установчих документів;

-  стосовно фізичної особи – підприємця наявні дані про те, що особа померла, оголошена померлою, визнана недієздатною або безвісно відсутньою, чи її цивільну дієздатність обмежено;

-  суб’єкта господарювання знято з обліку в контролюючих органах у інших випадках, передбачених ст. 67 Податкового кодексу Укрїни та Законом України від 15 березня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань».

Податківці зазначили, що реєстрація ПРРО діє до дати скасування реєстрації ПРРО, що здійснюється шляхом виключення його з реєстру програмних реєстраторів розрахункових операцій та закриття фіскального номера, який не підлягає використанню надалі.

Наприкінці зустрічі фахівці Городоцької ДПІ надали вичерпні відповіді платникам на всі поставлені запитання та закликали їх щодо підписки на канали інформуванняДПС:
https://www.facebook.com/tax.lviv

https://www.facebook.com/TaxUkraine

https://t.me/tax_gov_ua

https://t.me/infoTAXbot

 

Про проведення зустрічі з платниками податків по новаціях податкового законодавства в умовах воєнного стану

        Сьогодні, 01.09.2022 у приміщенні Городоцької державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівській області відбулася зустріч з платниками, в якому взяв участь заступник начальника – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Орест Мельник для платників податків на тему: «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

У ході заходу обговорено новації податкового законодавства в умовах воєнного стану, а саме: 17 червня 2022 року набрав чинності Закон України від 31 травня 2022 року № 2284-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання виробництва спирту етилового денатурованого» та 17 червня 2022 року набрав чинності Закон України від 31 травня 2022 року № 2290-IX «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України та інших законодавчих актів України».

Орест Мельник повідомив, що Міністерство фінансів України наказом від 17 травня 2022 року № 143 викладено у новій редакції форму декларації про майновий стан і доходи. Нагадав про одноразове (спеціальне) добровільне декларування та проблемні питання застосування РРО в умовах воєнного стану.

Також, нагадав про основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року                      № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року. Повідомив про Закон України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану.

Наприкінці присутні отримали відповіді на питання щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Комунікаційна податкова платформа – дієвий формат співпраці з бізнес-спільнотою

Фахівці Городоцької ДПІ завжди приділяють велику увагу налагодженню плідного діалогу з представниками громадськості та бізнес-спільнотою.

З метою співпраці проводиться різнопланова активна робота з бізнесом й громадськістю ­– це і семінари, і особисті зустрічі, і гарячі лінії тощо.

Нещодавно податкова служба області запровадила ще один дієвий формат співпраці з бізнесом: розпочала роботу комунікаційна податкова платформа.

Саме про цей новий формат взаємодії поспілкувалися під час «круглого столу» начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів з платниками податків.

Роман Миськів зазначив, що дана платформа – це відкритий майданчик для спілкування з представниками асоціацій, професійних об’єднань, які захищають інтереси платників податків, а також народних обранців і членів консультативно-дорадчих й інших допоміжних органів, які представляють позицію громад.

«Ми переконані, що такий формат співпраці пришвидшить вирішення актуальних питань та прийняття відповідних управлінських рішень. Тож запрошуємо бізнес-спільноту до активного спілкування через комунікаційну податкову платформу за наявності нагальних питань», – додав очільник ДПІ.

Нагадав, що електронна адреса для звернень на комунікаційну платформуlv.ikc@tax.gov.ua



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень