A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

У Городоцькій ДПІ вивчали переваги електронних податкових сервісів

Дата: 06.10.2022 12:05
Кількість переглядів: 336

     У Городоцькій ДПІ проведено тренінг для платників податків на тему: «Переваги електронної звітності, практичне застосування». Під час таких заходів платники мали можливість ознайомитися з інформацією щодо використання електронних сервісів ДПС України та подання електронної звітності.

           Працівники Городоцької ДПІ надали практичну допомогу у заповненні Декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді, а також звернули увагу присутніх на те, що безкоштовним сервісом Державної податкової служби Електронний кабінет, який працює в режимі реального часу, можна скористатися цілодобово. «Основними перевагами подання платниками податків звітності в електронному вигляді є економія часу, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх змін у податковому законодавстві, захист від несанкціонованих переглядів та втручань, арифметичний контроль за показниками податкової звітності, автоматичне створення архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів», – розповіла старший державний інспектор відділу з надання адміністративних та інших послуг Городоцької ДПІ Ірина Ковалик.

 

          Також, вона наголосили, що використання сервісу «Електронний кабінет» має значні переваги, та на практиці продемонстрували як користуватися даним сервісом, призначення якого є у наданні платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line.

 

           За допомогою Електронного кабінету платник податків має змогу підготувати, заповнити та надіслати податкову звітність в електронному вигляді, переглядати дані картки особового рахунка про стан розрахунків з бюджетом (нараховано, сплачено, переплати податковий борг, штрафні (фінансові ), пеня, формувати та заповнювати платіжні документи щодо сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету, здійснювати сплату податків, зборів та інших платежів до бюджету за допомогою банківських систем, здійснювати офіційне листування з органами ДПС України з питань оподаткування, отримувати консультаційні послуги. 

 

            Ірина Ковалик зауважила, що користуватися Електронним кабінетом можуть не лише юридичні особи та фізичні особи – підприємці, але й будь-яка особа, яка бажає отримувати адміністративні послуги, консультації, здійснювати розрахунки з бюджетом, замовляти та отримувати довідки, звітувати в електронному вигляді не виходячи з дому. 

 

            Крім того, детально ознайомила присутніх з інформацією щодо категорії підприємців, які зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО та вести облік товарів, що знаходяться у місці продажу, і підтверджувати такі товари первинними документами.

 

            Окремо, Ірина Ковалик зупинилась на перевагах ПРРО, порядку їх реєстрації та використання, а також проінформувала присутніх про кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

 

           Наприкінці тренінгу закликала усіх до підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

 

https://www.facebook.com/TaxUkraine

 

https://t.me/tax_gov_ua

 

https://t.me/infoTAXbot

 

 

 

Особливості декларування доходів за 2021 рік обговорили на зустрічі з платниками у Городоцькій ДПІ

 

 

 

          У приміщенні Центру обслуговування платників Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області за участю начальника ДПІ Романа Миськіва відбулася зустріч із платниками податків щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 рік, та сплати податків згідно з чинним законодавством. 

 

Під час обговорення тематики посадовець наголосив: «Надходження податку на доходи фізичних осіб від сплати задекларованих громадянами доходів є одним із важливих податків, що надходить до громад району і є вагомим внеском до місцевих бюджетів. Тому громадяни – жителі Городоччини, подаючи декларацію та сплачуючи цей податок, підтримують саме місцевий бюджет». 

 

              Платники податків Городоцької ДПІ впродовж січня-вересня 2022 року подали 101 декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік. Вони задекларували доходів на суму 7,825 тис.грн, задекларована сума до сплати податку з доходів фізичних осіб склала 442,1 тис. грн, військового збору – 108,9 тис. гривень.

 

У 2022 році потрібно подати декларацію тим громадянам, які отримували протягом 2021 року іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами (продаж цінних паперів, корпоративних прав та інше), від надання майна в оренду фізичним особам, доходи у вигляді виграшів у гральних закладах,спадщини чи подарунків, інші доходи, які не були оподатковані протягом року за місцем виплати доходу, але не звільненими від оподаткування, та при виїзді платника податків-резидента за кордон на постійне місце проживання.

 

Податківець повідомив, що з питань заповнення та подання декларацій необхідно звертатись у Центр обслуговування платників Городоцької ДПІ.

 

         Наприкінці зустрічі Роман Миськів надав вичерпні відповіді платникам на всі поставлені запитання та закликав їх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

 

https://www.facebook.com/TaxUkraine

 

https://t.me/tax_gov_ua

 

https://t.me/infoTAXbot

 

 

 

 

 

Податківці Городоччини під час тренінгу з платниками податків розповіли про порядок застосування касових апаратів та їх реєстрацію

 

 

 

           Фахівці Городоцької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області провели тренінг з наданням комплексу практичних заходів у частині реєстрації ПРРО, яке розробила ДПС України.

 

Фізичним особам-підприємцям надали вичерпну актуальну інформацію про встановлення «ПРРО Каса», зокрема покрокову інструкцію щодо завантаження даного програмного забезпечення на Windows.

 

           Головний державний інспектор Городоцької ДПІ Світлана Семан наголосила, що перед тим, як почати реєструвати ПРРО, необхідно надати відомості про господарську одиницю, де буде застосовуватися ПРРО, а саме: Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність, за формою №20-ОПП. Реєстрація ПРРО проводиться на підставі заяви про реєстрацію ПРРО за формою №1-ПРРО. У разі відсутності підстав для відмови у реєстрації, ПРРО реєструється через присвоєння програмним забезпеченням фіскального сервера фіскального номера ПРРО із внесенням даних до Реєстру програмних РРО.

 

Також суб’єкт господарювання, який зареєстрував ПРРО, подає Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих і удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за №5-ПРРО з інформацією про ідентифікатор ключа з сертифікату, який використовується для підпису, щодо того працівника, котрому надані повноваження проводити розрахункові операції.

 

          Наприкінці тренінгу Світлана Семан надала вичерпні відповіді платникам на всі поставлені запитання та закликав їх щодо підписки на канали інформування ДПС:

https://www.facebook.com/tax.lviv

 

https://www.facebook.com/TaxUkraine

 

https://t.me/tax_gov_ua

 

https://t.me/infoTAXbot

 

 

 

Про зміни в законодавстві на період дії воєнного стану

 

 

 

           Фахівці Городоцької ДПІ  інформують, що Законом України від 15.03.2022 № 2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України, відповідно до яких не включається до оподатковуваного доходу цільова або нецільова благодійна допомога, що надається платнику податку, який постраждав внаслідок:

 

- екологічних, техногенних та інших катастроф у місцевостях, оголошених згідно з Конституцією України зонами надзвичайної екологічної ситуації, - у граничних сумах, визначених Кабінетом Міністрів України;

 

- стихійного лиха, аварій, епідемій та епізоотій загальнодержавного або місцевого характеру, які завдали шкоди або створюють загрозу здоров’ю громадян, навколишньому природному середовищу, викликали або можуть викликати людські жертви чи втрату власності громадян, у зв’язку з якими рішення про залучення (надання) благодійної допомоги було прийнято відповідно КМУ або органом місцевого самоврядування, у граничних сумах, визначених КМУ або органом місцевого самоврядування відповідно;

 

- збройної агресії Російської Федерації у період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану - п.п. 170.7.2 п. 170.7 ст. 170 ПКУ.

 

              Благодійна допомога, надана на такі цілі, повинна розподілятися через державний чи місцевий бюджет або через банківські рахунки благодійних організацій, Товариства Червоного Хреста України, внесених до Реєстру неприбуткових організацій та установ.

              Для цього підпункту є цільовою благодійною допомогою та не підлягає оподаткуванню профспілкова виплата, здійснена за рішенням профспілки, прийнятим в установленому порядку на користь члена такої профспілки, який має статус постраждалого внаслідок обставин, зазначених у цьому підпункті.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень