A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Закон України №1914-ІХ: інформація про наявність у фізичної особи податкового боргу не належить до інформації з обмеженим доступом

Дата: 23.11.2022 10:08
Кількість переглядів: 193

  Фахівцями Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проведено семінар щодо роз’яснення в рамках Закону України  №1914-ІХ, під час якого звернуто увагу платників податків, що Законом України від 30 листопада 2021 року №1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» удосконалено процедуру погашення податкового боргу. Зокрема, цей закон містить положення щодо інформування громадськості, платників податків та органів місцевого самоврядування про суми податкового боргу юридичних і фізичних осіб без обмежень щодо поширення даних фізичних осіб.

         З метою посилення інформування громадськості, платників податків та органів місцевого самоврядування про суми податкового боргу платників податків Законом № 1914 внесено зміни до п. п. 12.3.3 п. 12.3 ст. 12 та п. 35.4 ст. 35 Податкового кодексу України, відповідно до яких інформація про фізичних осіб, які мають податковий борг, буде надаватись органам місцевого самоврядування для проведення роботи з такими боржниками щодо недопущення росту податкового боргу та забезпечення його погашення, а також щомісячно оприлюднюватись на веб-порталі ДПС у формі відкритих даних (із зазначенням дати народження, прізвища, ім`я, по батькові фізичної особи).

         Податківці заначили, що Законом №1914 внесено також зміни до законів України від 13 січня 2011 року №2939-VI «Про доступ до публічної інформації» із змінами та від 01 червня 2010 року №2297-VI «Про захист персональних даних» із змінами, відповідно до яких не може бути обмежено доступ до інформації про наявність у фізичної особи податкового боргу, і така інформація не належить до інформації з обмеженим доступом.

 

 

Про проведення тренінгу для платників податків

 

          Нещодавно у Городоцькій ДПІ ГУ ДПС у Львівській області було проведено тренінг для платників податків на тему «Електронні сервіси ДПС України, застосування програмних РРО суб’єктами господарювання».

          Під час заходу фахівці податкової інспекції розповіли присутнім про електронні сервіси ДПС, як отримати електронний цифровий підпис для його подальшого використання в Електронному кабінеті, як отримати довідку про доходи, не відвідуючи податкову, дізнатися про майнові податки та як сплатити їх онлайн, або як за допомогою електронних сервісів перевірити свого бізнес-партнера. Також було наголошено платникам податків, що отримати інформацію в режимі реального часу про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, про результати обробки документів можна за допомогою електронного сервісу – «InfoTAX».

           Крім того, були розглянуті питання застосування програмних РРО, в яких випадках застосування РРО/ПРРО платниками є обов’язковим та як зареєструвати програмний РРО.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень