A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Коропузького старостинського округу Великолюбінської селищної ради Львівського району Львівської області

Дата: 07.01.2023 20:46
Кількість переглядів: 543

Фото без опису

15.01.2023 року о 15.00 год в приміщенні Коропузького НВК відбудеться звітування старости Коропузького старостинського округу Великолюбінської селищної ради Львівського району Львівської області  Ірини Кусій.

Запрошуємо мешканців громади на  зустріч.

 

Звіт старости

Коропузького старостинського округу

Великолюбінської селищної ради

Львівського району Львівської області

 

Коропузький  старостинський округ складається з сіл  Коропуж, Хишевичі, Романівка. Визначено, що за адресою: село  Коропуж вулиця Центральна,3 знаходиться адміністративна будівля Коропузького  старостинського округу, яка є робочим місцем старости.

Рішеннями Великолюбінської селищної  ради  Городоцького району Львівської області ІХ  скликання  від 20 листопада 2020  року № 11  мене затверджено на посаді старости  Коропузького старостинського округу на строк повноважень  селищної  ради ІХ скликання.

14 липня 2021 року прийнято Закон України № 1638-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост», який став важливим кроком для просування реформи децентралізації. Рішенням №1225 Великолюбінської селищної ради Львівського району Львівської області від 10 грудня 2021 року затверджено  Положення про старосту старостинського округу,  яке відповідно до Конституції України, законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність, порядок звітування та інші питання пов’язані з діяльністю старости. Обов’язок старост — представляти  інтереси жителів свого округу в територіальній громаді та надання відповідних адміністративних послуг. Саме у цьому суть реформи децентралізації – щоб потреби мешканців були почуті та вирішені на місцях.

Одним із завдань, відповідно до Положення про старосту старостинського округу, є сприяння жителям у підготовці документів, що подаються до органів  місцевого самоврядування та інших державних установ. Найчастіше мешканці старостату звертались про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою  щодо відведення земельних ділянок, про надання матеріальної допомоги на лікування, присвоєння поштової адреси житловому будинку. Окремі звернення стосувались видалення сухостійних чи аварійних дерев. Усі звернення були зареєстровані та передані до адміністративного центру на розгляд постійних комісій селищної ради та виконавчого комітету за відповідністю.  У 2021 році зареєстровано 213 заяв, у 2022 році – 85 звернень.

Рішенням Великолюбінської селищної  ради  Городоцького району Львівської області   від  07 грудня 2020 року № 17   мене уповноважено, як посадову особу місцевого самоврядування, вчиняти нотаріальні дії на території старостинського округу. У 2021 році на території  Коропузького старостинського округу вчинено 53 нотаріальні дії, у 2022 році - 33 нотаріальні дії. Здійснено державну реєстрацію усіх посвідчених заповітів у Спадковому реєстрі, про що отримано витяги з Львівської регіональної філії ДП «Національні інформаційні системи».

Розпорядженням селищного голови  від 04 грудня 2020 року  № 475  на старост  селищної ради покладено обов'язки  у сфері соціального захисту населення, зокрема   надання  допомоги  щодо оформлення  усіх видів державних  соціальних  допомог та виплат, субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого палива, пільг за місцем проживання.

З 01.01.2021 року послуги з соціального захисту населення надаються  завдяки  програмному комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада»». Протягом 2021 року звернулось 111 осіб, у 2022 році – 137 осіб щодо призначення  соціальної допомоги, пільг та субсидії на відшкодування оплати комунальних  послуг. Усі звернення та відповідні  документи  були зареєстровані, опрацьовані у програмі та передані до управління соціального захисту населення Львівської РДА та ПФУ у паперовому та електронному вигляді. У 2022 році  через повномаштабне вторгнення рф в Україні зі зони бойових дій перемістилась значна кількість громадян у безпечні регіони. У 2022 році було взято на облік 66 ВПО, видано довідки  і подано заяви про призначення допомоги.  Зареєстровано 10 звернень від власників будинків  на компенсацію  витрат за тимчасове розміщення ВПО. Разом з відділом соціального захисту  та благодійними організаціями допомагала внутрішньо перемішеним особам продуктами харчування, засобами гігієни, облаштуванням житла, підключенням до інтернету,  підписанням договорів про вивіз побутових відходів, оплатою комунальних послуг, записом до сімейних лікарів.

 Відповідно до покладених обов'язків щодо  реєстрації/ зняття з реєстрації   місця проживання у 2021 році здійснено 29  таких адміністративних послуг. 01.12.2021 року набрав чинності Закон України «Про реалізацію публічних електронних  послуг з реєстрації та декларування місця проживання в Україні», який  є ще одним кроком на шляху до діджиталізації  адмінпослуг.  Запроваджено можливіть реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання через застосунок «Дія», а посадові особи  ці послуги надають через програму  Реєстр територіальної громади. У 2022 році таких адмінпослуг було менше, 13, оскільки певний час робота РТГ через воєнний стан була призупинена.

В старостинському окрузі ведеться погосподарський облік домогосподарств, як вид первинного обліку, передбачений для накопичення і систематизації відомостей, які збирають по кожному з розташованих на території громади сільському населеному пункті і які є необхідними для проведення  державних статистичних  спостережень. У 2021 році заведено 13 нових книг погосподарського обліку. Восени 2022 року  було встановлено електронну версію погосподарського обліку і розпочато заповнення інформації. Це досить великий і громіздкий об'єм роботи, оскільки до книг  поступово вноситься інформація про усіх зареєстрованих в житловому приміщення мешканців, поновлюється та відображається інформація про площу будинку, рік побудови, площу земельних ділянок, які перебувають у власності, користуванні чи оренді, інформація про кількість ВРХ, свиней, кіз, птиці, бджолосімей, які утримуються у домогосподарстві.

В с. Коропуж налічується 317 об'єктів погосподарського обліку, в

с. Хишевичі – 283, в с. Романівка – 71 об'єкт.

В Коропузькому старостинському окрузі здійснюю діловодство відповідно до затвердженої  Інструкції  з діловодства та Номенклатури справ селищної ради. За довідками, витягами з погосподарських книг, характеристиками у 2021 році звернулось 409 осіб, у 2022 році – 452 мешканці старостату. За 2021 рік направлено 131  документ, у 2022 році – 83 (вихідна документація, в т.ч. листування з різними організаціями, відповіді на запити різних установ тощо).

Ці напрямки роботи  займають найбільше робочого часу та потребують вивчення багатьох  нормативно-правових  документів, законів, постановпостанов. Тому постійно підвищую свою кваліфікацію на курсах, конференціях, навчаннях. З жовтня по грудень 2022 року  пройшла курс з 15 онлайн навчань «Владні послуги в умовах війни» для старост у межах програми «Місцеве самоврядування. Крок до ефективності», який був організований  Інститутом політичної освіти в партнерстві з Представництвом Фонду Конрада Аденауера в Україні. Отримала роз'яснення щодо практичних проблем у роботі, дізналась про новації у законодавстві, здобула досвід  та покращила свої професійні навики.

Прийом громадян проводжу з понеділка по четвер  в межах робочого часу (іноді  в позаробочий час), оскільки щодня мешканці округу звертаються  та отримують роз'яснення  і в телефонному режимі.

Спільно з працівником  служби у справах дітей відвідували  сім'ї, що опинились у складних життєвих обставинах, надавали консультації щодо оформлення соціальної допомоги. У 2021 році за підтримки ГО Українська освітня фундація у с. Коропуж було організовано медичний огляд дітей  такими спеціалістами: ЛОР, логопед, окуліст, педіатр, психолог.

З місцевою податковою службою  налагоджено співпрацю  щодо направлення повідомлень про сплату  земельного податку мешканцям старостату.

Представляючи інтереси жителів округу, готувала колективні звернення  до ПрАТ «Львівобленерго» про неналежну якість електропостачання в с. Романівка,  про аварійні дерев'яні опори в с. Хишевичі, до ЛОДА про необхідність поточного ремонту автодороги Коропуж-Романівка.

Весь час моєї роботи на посаді  старости  Коропузького  старостинського округу пройшов у тісній співпраці з депутатським корпусом ради, керівниками  відділів, громадськими організаціями та селищним головою.

Як член виконавчого комітету селищної  ради була присутня на засіданнях виконкому, майже на усіх пленарних засіданнях селищної ради.

 Брала участь у засіданнях постійної комісії з питань фінансів та планування соціально-економічного розвитку, постійної комісії  з питань земельних відносин та будівництва, постійній комісії з депутатської етики. Працювала на засіданнях адміністративної комісії при виконавчому комітеті, при  розгляді звернень громадян щодо вирішення земельних спорів, які стосувались земельних ділянок в с. Хишевичі, с. Коропуж. Іноформувала  депутатський  корпус щодо розгляду питання про підписання меморандуму про співпрацю між селищною радою та громадською організацією  «Федерація шейпінгу Львівської області», звернень про розподіл земельних ділянок  комунальної власності на території старостинського округу, про перейменування вулиці Жовтневої в с. Романівка на вулицю Героїв України.

Допомагала в організації культурних заходів в старостинському окрузі.  Про більшість вам відомо, оскільки вся інфомація висвітлюється у соціальних мережах. У 2021 році це були: День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933, театральна вистава до відзначення ювілею Лесі Українки «Лісова пісня», святкування Дня незалежності України. У 2022 році організовували благодійний марафон «Разом до Перемоги», на якому було зібрано 34 300 грн для підтримки Збройних сил України.

Увесь 2022 рік займаюсь допомогою нашим військовослужбовцям та підтримкою їх сімей. Через військове командування передавали плитоноски, каски, бронижелети, каремати, спальні мішки, продукти харчування та засоби гігієни, павербанки, тепловізори, медикаменти, сигарети. Передано 10 рацій для військових членами моєї сім'ї.

За  ініціативи місцевих священників о. Івана Громика  та о. Віталія Горіна  мешканці сіл збирали кошти, плели маскувальні сітки, ліпили вареники, спільно молились про захист наших військових та панахиди за загиблими героями. Сім'ям  загиблих військовослужбовців допомагала в оформленні  усіх державних та місцевих виплат.

Організовувала та координувала  чергування та іншу  роботу місцевої тероборони. Долучалась до організації навчання з надання першої медичної допомоги, роз'яснювальної роботи про обов'язки члена тероборони та правила  поведінки на блокпості.

Благоустрій населених пунктів є  завжди важливим та актуальним у мої роботі. І жителі сіл також беруть активну участь у заходах з благоустрою. Проводять впорядкування подвір'їв та прилеглих територій, пам'ятних місць. До прикладу мешканці села Хишевичі за ініціативи депутата

В. Щерб'яка впорядкували площу  біля Народного дому  та пам'ятний  знак «Борцям  за волю України», відновили насип, встановили огорожу, прибрали сміття. У с. Коропуж по вул. Центральній висадили багаторічні кущі на клумбах. Ця робота була зроблена за ініціативи та допомоги депутата В. Голинського.  В с. Коропуж було ліквідовано стихійне сміттєзвалище, розчищено узбіччя центральних доріг від самосійних дерев та кущів. В міру потреби обкошуються узбіччя автодоріг. Хочу з гордістю за жителів свого старостату сказати, що ми починаємо розуміти – ніхто, крім нас, не зробить наше село привабливим та комфортним для проживання.

Наголошую, що усі позитивні зміни у селах старостату – це результат співпраці  мешканців, депутатів, селищного голови, керівників ТОВ «Львівське», ТОВ «Модуль», ФГ «Грона Захід», ФГ «Запотоки», ТОВ «Городецько», ФОП Баран, ФОП Капарник, ФОП Кіра, представників різних організацій Куриляк І. Дзінківський І., Брев'як І. та інших осіб, що живуть чи працюють на території округу, та старости. Це наш діалог, компроміс, допомога, узгодження дій та планів. Без співпраці та взаєморозуміння  з депутатським корпусом і селищним головою не можливо було б втілити в життя такі проекти.

У 2021 році проведено реконструкцію водопроводу в с. Коропуж  і підведено централізоване  водопостачання  до Коропузького НВК, вартість робіт 1 531 466 тис. грн. Закуплено  гідрант вартістю 53 700 тис. грн.

Здійснено поточний ремонт дорожнього покриття вул. Центральна

 с. Коропуж – 92 458 тис. грн.

В с. Хишевичі придбано та встановлено зупинку громадського транспорту  вартістю 45 000 грн.  Виготовлено ПКД на ремонт дороги по  вул. Тараса Шевченка.

У НД  с. Хишевичі облаштовано ринви, вартість робіт та матеріалів – 49 986 грн.

Здійснено підсипання  комунальних доріг в с. Хишевичі вул. Лопаївка, в с. Корпуж вул. Лісова, до залізничної станції, в с. Романівка по частині вул. Героїв України.

Використано  249 360 тис. грн. та замінено старі дерев'яні вікна  та встановлено водостічні ринви в Коропузькому НВК. Також встановлено камери відеоспостереження.

Для потреб 1 класу НУШ було закуплено обладнання та матеріали.

У 2022 році  витрачено 289 094 грн. для облаштування  укриття в НВК. Здійснено роботи з гідроізоляції під укриттям на суму 49 800 грн. На купівлю та встановлення генератора на НВК витрачено 54 164 грн.

У с. Коропуж було встановлено систему оповіщення  - 53 662 грн.

За кошти селищної ради  закуплено бруківку та бордюр  (25 635 грн.), щебінь – 9 304 грн., а за кошти спонсорів збудовано  нові сходи до будівлі старостату. Виділено кошти на купівлю нового шкільного автобуса, оскільки попередній був вилучений для потреб ЗСУ.

Восени 2022 року за допомогою селищного голови та благодійників підсипано  дорогу Коропуж- Романівка.

На сьогодні ПрАТ «Львівобленерго» в с. Хишевичі розпочало  реконструкцію ліній  електропередач зі заміною дерев'яних опор на залізобетонні, встановленням нового трансформатора та розвантаженням ліній. В с. Коропуж розпочато благоустрій та оновлення фігури  Богородиці.

Щиро дякую  нашим військовослужбовцям, які стоять на захисті нашого мирного життя, завдяки їм, ми можемо сьогодні працювати на благо наших сіл та держави. Дякую всім, хто долучається до розвитку старостату, платникам податків, громадським активістам, працівникам бюджетної та комунальної сфери, за те що вони своєю працею розвивають села, незважаючи на обставини. Дякую жителям сіл, які підтримують, дають поради, слушні зауваження та конструктивну критику,  доносять пропозиції для покращення життя громади. Дякую тим, хто розуміє, що від нашого внеску, роботи, активності в проведенні змін – наші села стануть кращими, бо нам тут жити, працювати, виховувати  дітей.

Дякую за увагу.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень