Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Звіт старости Завидовицького старостинського округу Великолюбінської селищної ради Львівського району Львівської області

Дата: 11.01.2023 22:05
Кількість переглядів: 701

Звіт старости

Завидовицького старостинського округу

Великолюбінської селищної ради

Львівського району Львівської області

 

               Рішенням Великолюбінської селищної ради Городоцького району Львівської області ІХ скликання від 20 листопада 2020 року № 10 було затверджено мене — Білик Юлію Леонідівну на посаду старости Завидовицького старостинського округу на строк повноважень селищної ради ІХ скликання.

Завидовицький  старостинський округ складається з сіл:

 Завидовичі - 834 особи;

 Зашковичі - 468 осіб;

 Залужани -  62 особи;

 Мальованка -174 особи;

 Поріччя - 138 осіб;

 Поріччя-Грунтове - 127 осіб;

 Поріччя Задвірне — 482 особи.

Адміністративна будівля старостату знаходиться за адресою: с.Завидовичі вул. Заставська 284 а ( 2 поверх) , де є робоче місце старости.

          Рішенням № 17 Великолюбінської селищної ради Городоцького району Львівської області від 7 грудня 2020 року уповноважено мене , як посадову особу органу місцевого самоврядування та члена виконавчого комітету Великолюбінської селищної ради, вчиняти нотаріальні дії передбачені частиною першою статті 37 Закону України “Про нотаріат”, здійснювати заходи із ведення погосподарського обліку на території населених пунктів Завидовицького старостинського округу.

          Рішенням № 1225 Великолюбінської селищної ради Львівського району Львівської області від 10 грудня 2021 року затвердження Положення про старосту старостинського округу, яке відповідно до Конституції України, законів України “Про місцеве самоврядування в Україні” , визначає правовий статус старости, порядок його обрання та припинення повноважень, відповідальність , порядок звітування та інші питання пов`язані з діяльністю старост.

Адміністративні послуги

На території Завидовицького старостинського округу мною, як старостою, надаються базові адміністративні послуги: вчинення нотаріальних дій, проводиться реєстрація та зняття з реєстрації місця проживання громадян, приймаються заяви та декларації для нарахування субсидій, пільг та різного виду допомог, здійснюється видача довідок про реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання осіб, довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб тощо.

Робота старости постійно потребує вивчення законів, постанов та інших нормативно-правових документів. Тому брала участь у онлайн навчаннях U-LEAD з Європою “Кроки для старост”,  “Надання адміністративних послуг старостами” та “Децентралізація”. Було запрошено державних нотаріусів, які надавали консультації та відповідали на питання мешканців громади.

За 2021 рік було надано послуг:

- з реєстрації / зняття з реєстрації місця проживання громадян – 67;

- видано довідок про реєстрацію місця проживання громадян –97 ;

- видано довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб –697 ;

- довідок про зняття з реєстрації – 12;

- посвідчено довіреностей, що прирівнюються до нотаріальних дій – 10;

- посвідчено заповітів — 28;

- заява відмова від спадщини — 2.

За 2022 рік було надано послуг:

- з реєстрації / зняття з реєстрації місця проживання громадян – 23;

- видано довідок про реєстрацію місця проживання громадян –54 ;

- видано довідок про зареєстрованих в житловому приміщенні/будинку осіб –431 ;

- довідок про зняття з реєстрації – 5;

- посвідчено довіреностей, що прирівнюються до нотаріальних дій – 7;

- посвідчено заповітів — 9;

- заява відмова від спадщини — 5.

Здійснено державну реєстрацію усіх посвідчених заповітів у Львівській національній філії Державного підприємства “Національні інформаційні системи” та отримано Витяги про реєстрацію в Спадковому реєстрі.

З 2022 року послуги реєстрації/зняття з реєстрації реєструються через програму Реєстр територіальної громади.

Також у Завидовицькому старостинському окрузі мною ведеться погосподарський облік домогосподарств, де вносяться відомості про кожне домогосподарство, зареєстрованих членів сімї, площа будинку, адреса, рік побудови, площа земельних ділянок, паїв, відмітки про вибуття і прибуття на територію ради та інше. У 2021 році було заведено 21 погосподарська книга, де налічується 1249 об’єктів погосподарського обліку.

Облік та наповнення бази даних про жителів населених пунктів веду системно в паперовому та елекронному варіанті, крім нових даних, наповнюю Реєстр Завидовицької старостинського округу, відповідаю за зберігання погосподарських книг усіх сіл.

Соціальна сфера

На старосту також покладено обов’язки у сфері соціального захисту населення, зокрема допомога щодо оформлення документів при поданні на субсидію, пільги та інші соціальні допомоги. З 2021 року послуги надаються завдяки програмі “Соціальна громада”. Впродовж 2021 року для оформлення таких допомог звернулося 238 особи, у 2022 році - 191 житель. Усі звернення були зареєстровані та опрацьовані у паперовому та електронному вигляді.

Також у зв’язку з війською агресію рф відносно України на територію Завидовицького старостинського округу перемістилися біженці. Внаслідок цього на облік було взято 103 внутрішньо переселенні особи, які отримали довідки ВПО, оформили заяви про призначення допомоги. Також 10 власників будинків, які розмістили переселенців отримали відшкодування комунальних послуг. Постійно разом з благодійними організаціями організовувалася допомога ВПО та жителям територіальної громади продуктами харчування, засобами гігієни, посудою, постільньою білизною, матрацами, одягом та іншим.

Особистий прийом громадян

Згідно розробленого графіка прийом громадян проводжу в межах робочого часу. Протягом 2021-2022 року на особистому прийомі громадян побували 67 осіб. Мешканці округу зверталися з проблемами різного характеру. Відповідно, надавала їм рекомендації та консультації, а при потребі — зверталася від імені жителів у відповідні органи за належністю.

Благоустрій населених пунктів

Для покращення якості напруги було написане колективне звернення ЛМЕМ, ПАТ “Львівобленерго” жителями села Завидовичі та жителями Порічя-Грунтове внаслідок чого було проведено розвантаження та ремонт електромереж.

          За час моєї роботи було встановлено вуличне освітлення в селі Завидовичі по вул.Підгірній, Нова-2 та в селі Поріччя-Грунтове, проводиться постійна заміна непрацюючих ламп.

Організовано прибирання територій, ліквідацій сміттєзвалищ, вивіз сміття, зрізування та коронування аварійних дерев та кущів, висадження декоративних рослин.

          Завдяки співпраці з головою, депутатським корпусом ради, керівниками підприємств було встановлено внутрішні туалети у школі села Поріччя-Задвірне, дитячий майданчик в с.Поріччя-Грунтове, зупинки громадського транспорту, поточний ремонт доріг.

Під час снігопаду взимку 2021 року було організовано прибирання снігу по вулицях старостинського округу.

Задля покращення умов навчання у школі с.Завидовичі було придбано генератор, котели та систему оповіщення.

Культура

Було організовано та проведено культурні заходи на території Завидовицького старостинського округу, а саме:

- концерти до Дня Незалежності 2021 році;

- вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні;

- прощання з колядою;

- День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933рр.

Було проведено ярмарки та інші заходи на котрих збиралися кошти для Збройних Сил України.

Завдяки підтримці жителів та небайдужих було організована допомога для наших військових. Було передано каски, бронежилети, каремати, спальні мішки, форми, куртки, плитоноски, взуття та інше.

Координувала роботу місцевої тероборони.

 

Маю велике сподівання що 2023 рік принесе нам Перемогу над агресором і ми будемо жити в процвітаючій країні. Тільки разом зможемо втілити це у життя. Завдячую депутатам, друзям, усім хто долучається до життя громади, небайдужим мешканцям, активістам і спонсорам за пораду і всебічну підтримку та допомогу. Окрема величезна подяка нашим воїнам, котрі оберігають наш спокій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень