A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцькими податківцями проведено семінар щодо застосування РРО

Дата: 17.01.2023 13:58
Кількість переглядів: 396

Працівниками Городоцької ДПІ проведено семінар з платниками податків з питань застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, ведення обліку товарних запасів СГ, забезпечення використання електронних платіжних засобів.

         Платникам податків роз’яснено які мають бути дії суб’єкта господарювання при відключенні світла в господарській одиниці, коли неможлива робота на комп’ютері з ПРРО та щодо порядку заповнення платіжних документів платниками під час сплати податків, зборів, ЄСВ.

      Також, говорили про обов’язковість погашення податкового боргу, належне оформлення трудових відносин; про позитиви одноразового добровільного декларування, переваги використання електронних сервісів ДПС України, декларування 2023.

        З інформацією щодо застосування РРО та ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/

        Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Львівській області за адресою lv.ikc@tax.gov.ua

 

Звільнення від сплати єдиного податку діє до скасування воєнного стану

        Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

        Законом України від 15 березня 2022 року №2120-IХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесені зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема, підрозділ 8 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено новим п. 9.

        Так, тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України, згідно з абзацом першим п. п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої та другої груп, мають право не сплачувати єдиний податок.

         При цьому такими особами декларація платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця, не заповнюється за період, в якому відповідно до абзацу першого п. п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ єдиний податок не сплачувався (абзац другий п. п. 9.1 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).

 

Збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування можна сплатити трьома рівними частинами

          Фахівці Городоцької ДПІ повідомляють, що у разі вибору декларантом, який подав одноразову (спеціальну) добровільну декларацію після 31 серпня 2022 року, у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування здійснюється декларантом у такому порядку:

- першого платежу – протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації;

- другого платежу – до 1 травня 2024 року;

- третього платежу – до 1 травня 2025 року.

Такі норми встановлено п. 12 підрозділу 9 прим. 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень