A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцькі податківці провели семінар для платників податків Городоцького району

Дата: 18.03.2023 09:05
Кількість переглядів: 457

  У приміщенні Городоцької ДПІ відбувся семінар для платників податків Городоччини.          Спікерами заходу виступили фахівці Городоцької ДПІ: Світлана Семан, Ірина Соловій.

     Податківці розповіли про нюанси оподаткування суб’єктів господарювання – «спрощенців» третьої та четвертої груп, про розрахунки та декларування мінімального податкового зобов`язання, а також справляння податку на землю та орендної плати за земельні ділянки.

        Також, на заході висвітлили питання застосування РРО, ПРРО та платіжних терміналів при здійсненні розрахункових операцій. Так, відповідно до постанови КМУ від 29 липня 2022 року № 894 торговці повинні забезпечити здійснення безготівкових розрахунків, у т.ч із застосуванням платіжних терміналів, за продані ними товари (послуги), включаючи товари (послуги), реалізація яких здійснюється дистанційно, у чотири етапи: з 2023 до 2026 року.           При цьому, з 1 січня 2023 року це повинні зробити торговці, які провадять господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 25 тис. осіб.

        Окрім того, присутнім нагадали, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році, а також кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування доходів. Розповіли, які доходи та активи необхідно задекларувати.

         Наприкінці заходу платники податків отримали від спікерів відповіді на свої запитання та подякували за інформаційну підтримку.

 

Оновлено версії мобільних застосунків ПРРО 📱

 

        Фахівці Городоцької ДПІ інформують. З 1 січня 2023 року почали діяти нові коди УКТЗЕД, запроваджені Законом України від 19.10.2022 № 2697-IX «Про Митний тариф України».

         У зв’язку з цим оновлено довідник УКТЗЕД у всіх версіях мобільного застосунку: для Android та iOS, для Windows та для вебверсії ПРРО.

Звертаємо увагу, що одним із обов’язкових реквізитів фіскального чека, який потрібно вказувати для всіх підакцизних товарів (для алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюну та його промислових замінників, пального тощо), є код УКТЗЕД.

ПРРО – це сучасна альтернатива апаратним РРО, який забезпечує швидку реєстрацію розрахункових операцій на фіскальному сервері ДПС у режимі онлайн.

Розробку оновлених версій ПРРО реалізовано за підтримки EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine .

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень