A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ: відповіли на запитання платників

Дата: 27.03.2023 11:43
Кількість переглядів: 470

   У Городоцькій державній податковій інспекції проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо подання податкової звітності та одноразового (спеціального) добровільного декларування. На запитання громадян відповідала ГДІ Городоцької ДПІ Світлана Семан.

        Платники цікавилися, за яких умов виникає обов’язок у платників податків щодо подання декларації про майновий стан і доходи та за яким ідентифікатором форми документа в електронному вигляді ФОП на загальній системі оподаткування подають декларацію про майновий стан і доходи.

          Також запитували і про відповідальність, яка передбачена за неподання або несвоєчасне подання платником податків податкової звітності, про тривалість одноразового (спеціального) декларування і які активи можуть виступати об’єктом одноразового (спеціального) декларування.

         На усі запитання додзвонювачів Світлана Семан відповіла фахово та конструктивно.

 

Чи мають право посадові особи податкового органу розголошувати інформацію, яка зазначена у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації без письмової згоди декларанта?

На дане запитання начальником Городоцької ДПІ надано коментар.

Відповідно до п. 17 підрозділу 94 розділу ХХ Податкового кодексу України відомості, що містяться у відповідних одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, подані згідно з підрозділом 94 розділу ХХ Кодексу, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, його посадовими особами без письмової згоди декларанта, крім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду. 

         За розголошення такої інформації, у тому числі внаслідок службової недбалості або допуску до інформації інших осіб, які не мають такого права, а також незаконне використання таких відомостей посадові особи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, притягаються до цивільної, адміністративної, кримінальної та іншої відповідальності згідно із законом.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень