Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Деклараційна кампанія 2023 Доходи від надання майна в оренду підлягають декларуванню

Дата: 07.04.2023 10:01
Кількість переглядів: 502

  Під час проведення зустрічі, начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів зазначив, що громадяни, які здають в оренду житлову чи іншу нерухомість, а також рухоме майно, повинні задекларувати отримані від оренди доходи.

 

          Відповідно до статті 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) підлягають декларуванню доходи, отримані від здачі в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок.

          Очільник інспекції звернув увагу, якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізособа – підприємець, то податковим агентом є саме орендатор. Він і повинен утримати та перерахувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відсотків та військовий збір за ставкою 1,5 відсотків (пункт 167.1 статті 167 та підпункт 1.3 пункту 161 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ).

          Якщо ж нерухомість здається фізичній особі, то ПДФО та військовий збір сплачує орендодавець. Також, оподаткуванню підлягають доходи, отримані від здавання в прокат автотранспорту та іншого рухомого майна.

         Роман Миськів нагадав, що кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, розпочалась 1 січня 2023 року та триватиме до 1 травня поточного року.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень