Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

До відома мешканців громади!

Дата: 12.04.2023 14:20
Кількість переглядів: 491

Про особливості декларування доходів громадян йшлося під час семінару у Городоцькій ДПІ

         Нещодавно у Городоцькій ДПІ відбувся семінар на тему: «Особливості деклараційної кампанії – 2023». На запитання платників податків відповідав начальник Городоцької ДПІ Роман Миськів. Під час спілкування платники запитували, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, яка ставка застосовується при оподаткуванні доходів, які терміни подання декларації і сплати нарахованого податку.

 

        Особливо додзвонювачів цікавило питання податкової знижки.

 

        Посадовець розповів, що є випадки, коли особи можуть подати декларацію добровільно, аби скористатися правом на податкову знижку. Так громадяни можуть повернути собі частину сплаченого податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати минулого податкового року. 

 

        Перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки, визначено положеннями статті 166 Податкового кодексу. Зокрема, якщо громадяни сплачували протягом року: 

 

- за навчання закладам освіти за себе або членів сім’ї першого ступеня споріднення; 

 

- проценти за іпотечним житловим кредитом; 

 

- суму страхових внесків, премій та пенсійних внесків страховику-резиденту, недержавному пенсійному фонду, установі банку за договорами довгострокового страхування життя, недержавного пенсійного забезпечення, за пенсійним контрактом з недержавним пенсійним фондом, а також внесків на банківський депозитний рахунок, на пенсійні вклади за себе або членів своєї сім’ї; 

 

- на будівництво (придбання) доступного житла; 

 

- оплату вартості державних послуг, пов’язаних з всиновленням дитини; 

 

- переобладнання транспортного засобу; 

 

- допоміжні репродуктивні технології. 

 

         Роман Миськів наголосив, що правом на податкову знижку громадяни можуть скористатися упродовж усього 2023 року. 

 

        Отож громадянам, які отримували у 2022 році доходи, з яких не сплачено податків, варто вже зараз спланувати своєчасне подання декларації про доходи, звернув увагу Роман Миськів. До того ж, доцільно подавати декларацію в електронному вигляді через Електронний кабінет, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис. Адже так декларанти дбають про власну безпеку та захист своїх рідних.

 

        Усі присутні отримали відповіді на запитання.

 

 

 

У Городоцькій ДПІ відбувся тренінг для платників

 

 

 

         У приміщенні Центру обслуговування платників Городоцької ДПІ нещодавно відбулася зустріч із платниками податків щодо основних змін податкового законодавства. На запитання платників податків відповідала старший державний інспектор Городоцької ДПІ – Ірина Соловій.

 

         Зокрема, вона роз’яснила платникам особливості нарахування та терміни сплати земельного податку з фізичних осіб та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

 

         Слухачів тренінгу було також проінформовано про особливості застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку ІІ-ІV груп, а також про подання громадянами декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік, в тому числі для отримання податкової знижки.

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень