A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці інформує

Дата: 09.06.2023 10:50
Кількість переглядів: 195

12 червня – Всесвітній день боротьби з дитячою працею

Всесвітній день боротьби з дитячою працею встановлений Міжнародною організацією праці (МОП) задля привернення уваги громадськості, світової спільноти та національних урядів до проблем дитячої праці та необхідності здійснення заходів щодо її ліквідації.

Масштабні зусилля для ліквідації найбільш неприйнятних форм дитячої праці нині докладають у багатьох країнах світу. Порушення прав дітей жорстоко карається законом. Відповідно до Конвенції Міжнародної організації праці «Про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці» від 17.06.1999 № 182, ратифікованою Законом України від 05.10.2000 № 2022-III, кожна держава має негайно вживати ефективні заходи щодо забезпечення в терміновому порядку заборони та ліквідації найгірших форм дитячої праці.

На виконання міжнародних зобов’язань Урядом України затверджено Державну соціальну програму «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2021 року (далі – Програма).

Відповідно до пункту 4 завдання 20 (Удосконалення заходів щодо протидії найгіршим формам дитячої праці) розділу IV Програми на Держпраці покладається здійснення моніторингу стану додержання законодавства про працю неповнолітніх.

Відповідно до визначення Міжнародної організації праці моніторинг дитячої праці це активний процес по зупиненню використання дитячої праці, який включає в себе здійснення регулярних моніторингових візитів з метою ідентифікації дітей, які працюють, проведення оцінки ризиків, на які вони наражаються, подальший нагляд за цими дітьми, проведення з ними просвітницької та профілактичної робіт. Під дитячою працею розуміється робота, виконання якої небезпечне й шкідливе для дитини і заборонено міжнародним та національним законодавством.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень