Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Як отримати адміністративні послуги онлайн

Дата: 14.06.2023 14:17
Кількість переглядів: 192

Фото без опису

Про те, як отримати адміністративні послуги онлайн
роз’яснили  у Городоцькій ДПІ

    Днями фахівці Городоцької ДПІ провели з відвідувачами Центру обслуговування семінар з питань  надання адміністративних послуг. Зокрема, громадян ознайомили з можливостями електронних сервісів податкової служби, зокрема в частині отримання адміністративних послуг в електронному вигляді.

    Серед питань, які розглянули під час навчання, платників найбільше зацікавив порядок видачі довідки-підтвердження статусу податкового резидента України. Тож податківці роз’яснили, що Довідку видає державна податкова інспекція за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) на своєму бланку протягом 10-ти робочих днів з моменту подання письмового звернення такої особи. Звернення щодо отримання Довідка може бути подано особисто заявником, уповноваженою на це особою або надіслано поштою.

    Учасники заходу також дізналися, що будь-який платник – юридична особа, фізична особа – підприємець, фізична особа може надіслати лист (запит тощо) у довільній формі через Електронний кабінет до відповідного органу ДПС за місцезнаходженням юридичної особи (місцем проживання фізичної особи) щодо отримання Довідки.

    Також, відмітили, що Довідка видається для підтвердження, що особа є платником податків в Україні і є резидентом України у розумінні договору про уникнення подвійного оподаткування між Україною та відповідною країною. Вона діє в межах календарного року та потребує щорічного її оновлення.

    Наостанок фахівці ЦОПу  надали  платникам практичну допомогу з питань заповнення звернення для видачі довідки-підтвердження статусу податкового резидента України, а також закликали до підписки на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua та спілкування з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень