A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Фахівці Городоцької ДПІ інформують

Дата: 20.06.2023 15:48
Кількість переглядів: 209

Фото без опису

Щодо використання електронної печатки суб'єкта господарювання при застосуванні ПРРО

Фахівці Городоцької ДПІ інформують.

   Пунктом 7 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон) встановлено, що передача інформації від ПРРО до ДПС здійснюється, зокрема, з використанням кваліфікованого електронного підпису, кваліфікованої електронної позначки часу з дотриманням вимог Закону України «Про електронні довірчі послуги» та/або інших дозволених в Україні засобів захисту інформації, передбачених законодавством. При цьому застосування удосконаленого електронного підпису та/або удосконаленої електронної печатки є достатнім для застосування в ПРРО.

   Статтею 13 Закону встановлено, що для застосування в ПРРО може використовуватися удосконалена електронна печатка юридичної особи, фізичної особи – підприємця, створювачем якої є така особа.

   Порядок реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій затверджений наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 № 317, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 07.07.2020 за № 635/34918 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» (далі – Порядок).

   Пунктом 7 розділу ІІ Порядку встановлено, що дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються такими ПРРО, вносяться до Реєстру ПРРО (далі – Реєстр) на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО (J/F1391802).

   Особа може здійснювати розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи або електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, після внесення даних про сертифікати до Реєстру згідно з Порядком за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа.

   Згідно з пунктом 6 розділу IV Порядку протягом робочої зміни ПРРО працює в режимі онлайн-обміну даними із фіскальним сервером та у цьому режимі забезпечує одноразове занесення до фіскального сервера даних про кожну окремо розрахункову операцію, виконану у готівковій та/або в безготівковій формі, у вигляді даних електронного розрахункового документа встановленої форми із належним підписанням таких даних.

   Пунктом 5 розділу IV Порядку встановлено, що на одному ПРРО може бути відкрита одночасно лише одна зміна.

   Протягом однієї зміни може бути сформовано один фіскальний звітний чек/фіскальний звіт.

   Для закриття робочої зміни особа, яка здійснює розрахункову операцію, формує фіскальний звітний чек/фіскальний звіт за таку зміну та направляє його на реєстрацію до фіскального сервера.

   Протягом дня дозволяється відкрити нову зміну за умови закриття попередньої.

   Для скасування електронної печатки або скасування електронного підпису до контролюючого органу подається повідомлення з типом підпису «припинення роботи» для такої печатки або  такого електронного підпису.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень