Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Пожежна безпека під час жнив

Дата: 02.08.2023 17:52
Кількість переглядів: 156

Фото без опису

Пожежна безпека під час жнив

Триває збір зернових культур. Саме в цей час зростає ризик виникнення пожеж на сільгоспугіддях. Тож рятувальники області нагадують про необхідність дотримання протипожежних правил під час жнивної кампанії.

Серед головних причин виникнення пожеж під час жнив – порушення правил експлуатації машин та агрегатів, необережне поводження з вогнем, людська недбалість і безвідповідальність.

Наголошуємо, що гасіння пожеж у полі вимагає значних зусиль, тому краще здійснити всі заходи щодо їх попередження.

Під час жнивної кампанії, задля збереження врожаю  та недопущення виникнення пожеж на полях, особливо в період підвищеної пожежної небезпеки, суб’єктів господарювання закликають  дотримуватися всіх необхідних правил. Зокрема не випалювати суху рослинність та стерню після збору врожаю.

Окрім того, нагадаємо, що за самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків Кодексом України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність.

У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося й пожежа на хлібному масиві все ж таки виникла, негайно потрібно повідомити пожежно-рятувальну службу за номером «101» та приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі.

Будьте вкрай обережними з вогнем і пожежонебезпечними предметами!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень