Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

«Чугуївська правозахисна група» надає безоплатну правову допомогу внутрішньо переміщеним особам та волонтерам

Дата: 08.08.2023 10:32
Кількість переглядів: 236

Фото без опису

Чугуївська правозахисна група зареєстрована 2011 році, хоча здійснює свою діяльність ще з 2009 року. Метою діяльності Групи є дотримання в України прав людини і громадянина, які проголошені міжнародними угодами і закріплені в Конституції України, з урахуванням гендерної рівності. Група створена, щоб надавати допомогу особам, чиї права та основні свободи порушені, незалежно від громадянства, статі, національності, віросповідування, політичних та інших. Від початку 2014 року група активно займається наданням гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам та особам, які постраждали внаслідок бойових дій, в тому числі проводить безкоштовні юридичні та інформаційні консультації.

Група співпрацює з органами місцевого самоврядування та державної влади, надає їм підтримку та безкоштовну юридичну допомогу через укладені меморандуми про співпрацю. Активно залучається до заходів з правопросвіти, в тому числі за пропозиціями влади.

Громадська організація “Чугуївська правозахисна група” надає безоплатну правову допомогу внутрішньо переміщеним особам та волонтерам. Допомога надається щодо таких питань, але не виключно:

оформлення виплат ВПО;

оформлення довідки ВПО;

стягнення аліментів на утримання дитини;

укладення та розірвання шлюбу;

позбавлення батьківських прав;

прийняття спадщини;

встановлення факту народження або смерті особи;

відшкодування за пошкоджене або знищене майно;

отримання матеріальної допомоги;

визнання особи безвісно відсутньою;

визнання особи померлою.

Юристи надають допомогу в онлайн форматі.

Львівська область є одним з ключових українських регіонів, що надав прихисток вимушеним внутрішнім переселенцям, які покинули свої домівки через військове вторгнення росії в Україну. Станом на 01 вересня 2022 р. як внутрішньо переміщені особи (ВПО) в області офіційно зареєструвалося 346 тисячі переселенців, з яких 69 тисяч – діти, 135 тисяч – особи працездатного віку, понад 30 тисяч – пенсіонери та 11 тисяч – особи з інвалідністю. Проте, кількість ВПО, які проживають на Львівщині, є значно вищою, оскільки не всі реєструються через побоювання мобілізації. З опитаних осіб багато потребує допомоги через перебування в зоні бойових дій, втрату всього. Окрема проблема у допомозі з пошуком житла, працевлаштуванням та інтеграцією у місцеву громаду. Багато питань виникає юридичного характеру – втрата документів, встановлення фактів, отримання пільг, компенсацій за зруйноване житло, питання звільнення з роботи та інші питання, що виникли через окупацію та бойові дії. ВПО та вразливі верстви населення не мають достатньої інформації про допомогу, яку вони можуть отримати, що включає як можливості для проживання (наприклад, модульні будиночки), отримання фінансової та гуманітарної допомоги, так і конкретну інформацію для одержання медичної допомоги.

Саме тому наша група відкрила Центр безоплатної допомоги із контактним телефоном +38 097 700 8 900 для надання інформаційних, юридичних та інших консультацій для внутрішньо переміщених осіб. Львівський центр знаходиться за адресою: м. Львів, вул. Скорика, 27.

Досить часто до команди Львівського офісу громадського центру правосуддя звертаються мешканці Львова з питань дотримання безпеки та громадського порядку. Юристами центру було систематизовано звернення мешканців та направлено відповідний лист для реагування на проблеми мешканців до органів прокуратури.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=704775568124897&set=a.507031934565929

Ми неодноразово допомагали внутрішньо переміщеним особам встановлювати факти перебування у шлюбі:

https://www.facebook.com/first.gtsp/posts/pfbid0osD8EzAitAxzhWSeuUgdocvUJkWBmuKkDWM6jo DAQBQA66pD1e6Nnb4CfqTmFPH5l

про встановлення факту смерті:

https://www.facebook.com/first.gtsp/posts/pfbid0CtXHGEDFVHeLjXZhR8HATT492QS1Xr4rFYfVY h2ZoRZVpnpWiQBnroARFwbV3px2l

про розірвання шлюбу:

https://www.facebook.com/first.gtsp/posts/pfbid02vttcDZLLtgQe2iXPna9HMneRKhSz4BfUrjjGc24g RxbFnnF6B6XtT7SAtivAWyrel

та інший супровід судових справ. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень