Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Взаємодія ДПІ з платниками податків – один із важливих аспектів успішної співпраці бізнесу та контролюючих органів

Дата: 14.08.2023 14:32
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Взаємодія ДПІ з платниками податків – один із важливих аспектів успішної співпраці бізнесу та контролюючих органів

 Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим проведено зустріч з платниками податку, які здійснюють дiяльнiсть ресторанiв, надання послуг мобiльного харчування,  з питань подання переліку документів для отримання ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У ході робочої зустрічі податківець нагадав, що роздрібна торгівля, зокрема, алкогольними напоями (крім столових вин), тютюновими виробами може здійснюватися суб’єктами господарювання всіх форм власності, зокрема їхніми виробниками, за наявності у них ліцензії на роздрібну торгівлю. Для отримання ліцензії  СГ подає до податкового органу заяву, у якій зазначає вид господарської діяльності, на провадження якого має отримати ліцензію, зокрема, це роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами, додаючи документ, що підтверджує внесення плати за ліцензію.

Водночас, у заяві про видачу ліцензії про роздрібну торгівлю, зокрема, алкогольними напоями, тютюновими виробами додатково зазначаються адреса місця торгівлі, перелік реєстраторів розрахункових операцій (РРО), програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО), які розміщені в місці торгівлі. А також інформація про них (модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення, реєстраційні номери посвідчень РРО, фіскальні номери ПРРО, які є у місці торгівлі, та дата початку їх обліку в контролюючих органах). 

Також, плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями справляється за кожний окремий, зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат, що наявний в місці торгівлі, на роздрібну торгівлю тютюновими виробами за кожне місце торгівлі. Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством. 

Наприкінці заходу сторони домовилися про систематичне проведення спільних заходів для зміцнення комунікації та  взаєморозуміння між бізнесом і податковими органами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень