Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Порядок застосування ПРРО та РРО

Дата: 17.08.2023 12:26
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

В Городоцькій ДПІ проведено зустріч з платниками податків на тему:

«Порядок застосування ПРРО та РРО»

 Нещодавно начальник Городоцької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Роман Миськів провів зустріч з платниками податків, під час якої розповів про порядок застосування РРО, ПРРО. Як зазначив посадовець, платники єдиного податку 2,3,4 групи, які проводять готівкові розрахункові операції, зобов’язані використовувати касові апарати. При цьому зазначив, що суб’єкти господарювання мають право обирати вид РРО для проведення розрахунків з покупцями: або класичний касовий апарат, або програмний РРО, залежно від особливостей діяльності. Як альтернативу касовим апаратам, можна застосовувати програмний РРО – безкоштовний сервіс від податкової служби.

Начальник Городоцької ДПІ проінформував як зареєструвати програмне РРО та як його використовувати при здійсненні розрахунків з покупцями.

Також на зустрічі розглядалися такі питання: звірка даних по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; плати за землю; погашення податкового боргу; зміни в заповнені реквізитів платіжних документів.

На завершення зустрічі керівник установи розповів про порядок заповнення декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки; про отримання довідок про доходи чи відсутність заборгованості; отримання нового ідентифікаційного номера, у зв’язку зі зміною облікових даних. Крім того роз’яснив про переваги подання звітності в електронному вигляді, порадив звертатися до фахівців ДПІ за наданням практичної допомоги щодо використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електроного кабінету.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень