A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Про роз’яснення законодавства у Городоцькій ДПІ

Дата: 29.08.2023 12:24
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Про роз’яснення законодавства у Городоцькій ДПІ

 У рамках дії Закону України № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»  від 30.06.2023 року уже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). 

Аби роз’яснити суб’єктам господарювання усі нюанси використання РРО/ПРРО, начальником  Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар. Розглядав найбільш актуальні питання  щодо застосування штрафних санкцій за відсутність касових апаратів, щодо порядку застосування РРО /ПРРО платниками єдиного податку ІІ-ІІІ груп. 

Начальником було зазначено, що згідно із Законом України №1017-ІХ від 01.12.2020 року, застосування РРО чи ПРРО при готівкових розрахунках з покупцями стало обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім платників спрощеної системи оподаткування першої групи, ще з 1 січня 2022 року.  Однак, за період з 1 січня 2022 до 1 жовтня 2023 року, у зв’язку з військовим станом, урядом прийнято рішення не застосовувати фінансової відповідальності за порушення закону щодо застосування РРО до усіх суб’єктів господарювання, окрім тих, що здійснюють продаж підакцизних товарів, валютних цінностей або ж працюють у сфері азартних ігор. 

Роман Миськів  наголосив, що представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень