Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

На Городоччині триває інформаційна кампанія щодо застосування РРО/ПРРО

Дата: 12.09.2023 15:32
Кількість переглядів: 35

Фото без опису

На Городоччині триває інформаційна кампанія щодо застосування РРО/ПРРО

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим систематично проводяться зустрічі з бізнес-асоціаціями Городоччини в рамках інформаційно-розʼяснювальної кампанії щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Зокрема, сьогодні відбулася зустріч із головним бухгалтером Городоцької Спілки Споживчих Товариств Романією Душенко.

Очільник інспекції зазначив, що одним із головних завдань такої зустрічі є надання роз’яснення щодо порядку застосування суб'єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. 

Також, повідомив, що у разі проведення готівкових розрахунків суб’єкти господарювання  зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Дана вимога не стосується підприємців першої групи і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов'язані застосовувати касові апарати суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі.  

За словами Романа Миськіва, на даний час ДПС пропонує аналог РРО - програмний РРО, який не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а завантажити його можна на офіційному вебпорталі ДПС за адресою: Головна/БАНЕР/Програмні РРО https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. На сайті ДПС України в розділі Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс наявна вкладка «Програмні РРО», що містить актуальну та вичерпну інформацію щодо застосування програмного забезпечення, а також відповіді на питання суб’єктів господарювання 

Також, повідомив, що з  1 жовтня 2023 року відновлено застосування фінансових санкцій за порушення здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг для всіх суб’єктів господарювання.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень