Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Діалог податківців Городоцької ДПІ з платниками податків

Дата: 04.10.2023 15:06
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Діалог податківців Городоцької ДПІ з платниками податків

Працівники Городоцької ДПІ провели зустріч із платниками податків щодо інформування актуальних питань мінімального податкового зобов'язання фізичним особам за 2022 рік. Також йшлося про зміни, які чекають на платників податків, що здійснюють розрахункові операції у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, у зв’язку з ухваленням Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Увагу приділили питанню відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

У ході зустрічі начальник відділу податкових сервісів Світлана Семан детально зупинилася на питаннях: обліку платників та об'єктів МПЗ; порядку нарахування МПЗ фізичним особам за 2022 рік; дотримання термінів сплати узгоджених податкових зобов'язань з МПЗ; можливості проведення звірок з платниками податків в частині правильності проведеного розрахунку МПЗ. 

Також учасники заходу обговорили новації у сфері РРО/ПРРО в частині використання ПРРО при відсутності зв’язку з фіскальним сервером без попереднього отримання діапазону фіскальних номерів та застосовування фінансових санкцій з 1 жовтня 2023 року у випадку встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень