Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Платників Городоччини інформують про РРО/ПРРО

Дата: 11.10.2023 14:23
Кількість переглядів: 51

Фото без опису

Платників Городоччини інформують про РРО/ПРРО

Начальником Городоцької ДПІ проведено семінар для платників податків, під час якого надано роз’яснення, що з 1 жовтня поновлено відповідальність підприємців за здійснення розрахункових операцій без використання РРО/ПРРО. Це передбачено Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Так, із 1 жовтня 2023 року підприємці зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО під час здійснення розрахункових операцій у готівковому чи в безготівковому форматі. Таким чином, застосування РРО або ПРРО обов’язкове для підприємців, що ведуть розрахункові операції в готівковій чи безготівковій формі, при продажі товарів або наданні послуг у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також при прийманні готівки для подальшого її переказу. 

Присутнім наголошено, що форми для реєстрації ПРРО та інструкції щодо їхнього заповнення розміщені на сайті Державної податкової служби України.

Завантажити ПРРО від ДПС можна за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro. Це безоплатне ПРРО, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень