Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцькі податківці інформують

Дата: 11.10.2023 14:30
Кількість переглядів: 96

Фото без опису

Рубрика «Відповідаємо на запитання бухгалтера»

Запитання: Допустила помилку в назві вулиці (пропустила одну літеру) при реєстрації ПРРО. Підкажіть як виправити? Клуб бухгалтерів «Дебет-Кредит»

Відповідь: Суб’єкт господарювання повинен повторно подати реєстраційну заяву про реєстрацію програмних реєстраторів розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-ПРРО).

При цьому для забезпечення повної відповідності адреси місцезнаходження господарської одиниці необхідно в приватній частині Електронного кабінету в розд. «Облікові дані платника»/«Відомості про об’єкти оподаткування» у графі «Місцезнаходження об’єкта оподаткування» скопіювати адресу та вставити її в реєстраційну заяву за ф. № 1-ПРРО.

Запитання: Підкажіть, який штраф і податки потрібно заплатити на суму переліміту, ФОП 3 група 5%? І чи можна далі залишитися на цій групі? Клуб бухгалтерів «Дебет-Кредит»

Відповідь: Відповідно до п.п. 3 п. 293.8 ст. 293 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ), платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи – підприємці), які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу, визначений для таких платників у п. 291.4 ст. 291 ПКУ, до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15 відс., а також зобов’язані у порядку, встановленому главою 1 «Спрощена система оподаткування, обліку та звітності» розд. XIV ПКУ, перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ.

Заява подається не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень