Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Про зміни у податковому законодавстві щодо РРО/ПРРО роз'яснювали податківці у Городоцькій ТГ

Дата: 16.10.2023 15:56
Кількість переглядів: 79

Фото без опису

Фахівціями Городоцької ДПІ проведено «круглий стіл» з платниками податків щодо змін відповідно до Закону України від 30.06.2023 р. №3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», які введені у дію з 1 серпня 2023 року.

В ході проведення «круглого столу» платникам було повідомлено, що фізичні особи-підприємці можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат. Безкоштовне програмне забезпечення ПРРО також просте у використанні, тому з ним не потрібно спеціальних навичок.

Також, наголошено щодо відновлення відповідальності для суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», а саме з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. Тобто застосування касових апаратів чи програмних РРО при розрахунку за готівку є обов’язковим.

Платникам надано обґрунтовані відповіді на питання які їх цікавили.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень