Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Городоцька ДПІ інформує

Дата: 18.10.2023 17:38
Кількість переглядів: 47

Фото без опису

Змінили групу єдиного податку через перевищення обсягу доходу? Повернення можливе в зв’язку із збільшенням мінімальної зарплати з 1 січня наступного року

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим надано коментар.

 Фізична особа – підприємець – платник єдиного податку першої або другої групи, яка у поточному році перевищила дозволений граничний обсяг доходу у відповідній групі та перейшла на іншу групу платників єдиного податку, а з наступного звітного року бажає повернутися на першу або другу групу платника єдиного податку у зв’язку зі збільшенням граничного обсягу доходу, що пов’язано з розміром мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня такого податкового (звітного) року, може повернутись або здійснити перехід на сплату єдиного податку як платник першої або другої групи з початку календарного року, наступного за роком, в якому нею виконано вимоги, визначені ПКУ щодо обраної групи єдиного податку, у тому числі і щодо обсягу доходу.

  

Контакти гарячих ліній ГУ ДПС у Львівській області: https://lv.tax.gov.ua/kontakti//

Комунікаційна платформа: lv.ikc@tax.gov.ua 

Підписатись на сторінку Фейсбук https://www.facebook.com/tax.lviv

Приєднатись до офіційного каналу ДПС у Львівській області Телеграм: https://t.me/tax_service_Lviv   

Повідомити про порушення податкового законодавства можна за допомогою чат-бота «StopViolationBot».

 

Підприємцям спрощеної системи оподаткування Городоцької громади –
щодо застосування РРО/ПРРО

Працівники Городоцької ДПІ проводять зустрічі з платниками податків та розповідають про новації податкового законодавства. 

Зокрема, на черговій зустрічі фахівці надали роз’яснення щодо новацій Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Так, одним із пріоритетних напрямів є роз’яснення для підприємців спрощеної системи оподаткування щодо застосування РРО/ПРРО.

Податківці зазначили, кому саме потрібно встановлювати касові апарати, та повідомили, що ДПС дає змогу кожному суб’єкту господарювання завантажити безкоштовне програмне рішення – ПРРО, що дозволить забезпечити проведення розрахункових операцій з дотриманням всіх вимог і правил.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень