A A A K K K
для людей із порушенням зору
Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Тарас ДУНАС (15.11.1991 – 19.08.2022)

Дата: 23.10.2023 12:40
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

Український воїн - це дух, це громадянин, який відчуває свою причетність до наших великих перемог.

Одним із них був Тарас ДУНАС, який народився 15 листопада 1991 року та проживав у селі Великий Любінь. Закінчив  школу та вступив в Львівський поліграфічний коледж Української академії друкарства. Після цього служив у танкових військах у м. Десна. По завершенню служби одружився та став батьком чудової донечки Діанки. Працював у фірмі «BADER» та у вільний від роботи час захоплювався компʼютерною інженерією.

Та перешкодою всьому стало повномасштабне вторгнення, «Я, піду … хтось же має це робити» з такими словами молодший сержант Тарас, прибув до ТЦК ще 27 лютого 2022 року. За час несення служби, будучи в 63 бригаді з позивним «Лис», він до останнього свого подиху добросовісно та сумлінно виконував обовʼязки військової служби, знищуючи на своєму шляху ворога, йшов завжди вперед.

Отримавши контузію не покинув поля бою та всіляко допомагав побратимам. До останнього боронив Україну, її територіальну цілісність та суверенітет зі зброєю в руках.

19 серпня 2022 року ворог здійснив підступний обстріл населеного пункту Благодатне, що на Миколаївщині. Виконуючи бойове завдання, щодо захисту незалежності України, багато українських воїнів загинули та були поранені. Серед полеглих був і 30 річний Тарас.

Ціною свого життя він здійснив найбільший подвиг справжнього чоловіка віддав своє життя за цілісність і незалежність України, залишивши своїх найрідніших: 9-ти річну донечку Діанку та люблячу матір, яка і досі не може в це повірити і чекає його вдома.

Навіки-вічні його імʼя буде вписано в історію нашої громади та України.

Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Слава Герою!

Тарасе, ти назавжди залишишся в памʼяті і серцях кожного з нас.

Герої не вмирають!!!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень