Великолюбінська громада
Львівська область, Львівський район

Щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану

Дата: 02.11.2023 14:28
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Проведення зустрічі з фізичними осібами-підприємцями щодо новацій Закону № 3219-IX у Городоцькій ДПІ

Начальником Городоцької ДПІ Романом Миськівим проведено зустріч з фізичними осібами-підприємцями щодо новацій, передбачених Законом України від 30 червня 2023 року №3219-IX „Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану” (далі – Закон № 3219).

Під час зустрічі Роман Миськів поінформував про групи підприємців, кому потрібен реєстратор розрахункових операцій:

ФОПи платники єдиного податку 2-4 груп, які приймають оплату готівкою або карткою, незалежно від виду діяльності;

всі підприємці на загальній системі оподаткування.

За умови проведення розрахункових операцій підприємці цих групп мають використовувати РРО, незалежно від обсягу доходів.

Без реєстратора розрахункових операцій можуть працювати:

• ФОПи єдинники першої групи - це група платників податків, кому не потрібно ставити РРО без виключень. Підприємці цієї групи не зобов'язані застосовувати не тільки касовий аппарат, а навіть й розрахункові книжки (РК) відповідно до Податкового кодексу України.

Якщо покупець  оплачує товар  чи послугу переказом на поточний рахунок ФОП (за винятком карткових платежів), то РРО також не потрібні, оскільки це не є розрахунковою операцією. Мова йде про перекази за номером IBAN, через термінал самообслуговування, касу банку або за допомогою систем електронного банкінгу.

• ФОП II-IV груп, які здійснюють торгівлю на селі.

         В ході проведення зустрічі фахівцями Городоцької ДПІ було надано практичну допомогу, а саме: створення, підпис та відправлення повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням за формою 20-ОПП, заяви про реєстрацію програмого реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО та повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованих/удосконалених сертифікатів відкритих ключів,які застосовуються в ПРРО форми 5-ПРРО.

         Також наголошено,що суб'єкти господарювання можуть зареєструвати ПРРО, скориставшись безкоштовним програмним рішенням, яке розміщено на вебсайті ДПС України у банері „Програмні РРО” (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень